VALIKKO
18.7.2016 20:49

Luonnonläheisyyttä Ahvenanmaalla

Ahvenanmaalla luonto on tosiaan koko ajan läsnä. Maarianhamina on pieni kaupunki, asukkaita on vain vähän enemmän kuin kotipaikkakunnallani Muuramessa. Meri on lähellä joka puolella, ja maatilan eläimiä näkee tuon tuosta! Lehmiä ja lampaita siis, ja kissoja. Käytiin parillakin luontopolulla, joilla juututtiin syömään marjoja. Nåtössä ihmeteltiin erityisesti luonnonvaraisia orkideoja eli seljakämmeköitä.

Mä olen vähän rakastunut saaristoon. Kaikki taisi alkaa Norjasta, mutta samaa tunnelmaa löytyi tuoltakin. Kallioisilla saarilla kököttävistä pikku mökeistä tulee mieleen Tove Jansson, suurista punaisista puutaloista ja runsaista pihoista Astrid Lindgren. Haaveilen, että pääsisin joskus veneretkelle (vaikka tulisin varmasti merisairaaksi ja pelkäisin kaikkea). Meren tuoksu on niin ihana ja raikas viileä tuuli.

Olipa mukava käydä. Nyt tekee mieli tuota alempana näkyvää pannukakkua. Ahvenanmaalaista, riisipuurolla ja kardemummalla ja ihan älyttömällä keolla hilloa.

ahvenanmaa-åland (5) ahvenanmaa-åland (4) ahvenanmaa-åland (1) ahvenanmaa-åland (2) ahvenanmaa-åland (3) ahvenanmaa-åland (8) ahvenanmaa-åland (7) ahvenanmaa-åland (6) ahvenanmaa-åland (9) ahvenanmaa-åland (20) ahvenanmaa-åland (16) ahvenanmaa-åland (14) ahvenanmaa-åland (12) ahvenanmaa-åland (10) ahvenanmaa-åland (22) ahvenanmaa-åland (23)ahvenanmaa-åland (24) ahvenanmaa-åland (26) ahvenanmaa-åland (25)ahvenanmaa-åland (27) ahvenanmaa-åland (28)

Kommentit

 • Tuija Rajala

  Hienoja kuvia. Mä tykkäsin Marianhamista, se oli pieni ja nätti. Mutta varmasti muuttunut siitä kun viimeksi käytiin. Menisin uudestaankin.

   0
  • Anniina

   Kiitos 🙂 Onhan se viehättävä, vaikka pieni. Mäkin olen käynyt kerran aiemmin, mutta siitä oli aikaa. Jos menisin Ahvenanmaalle uudestaan, olisi kiva keksiä enemmänkin jotain aktiviteettia 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.