VALIKKO
14.7.2016 13:52

Miksi Pariisi, onhan meillä Turku

Olen ollut viimeisen viikon ajan tavallisen elämän yläpuolella – ja kai myös alapuolella.

Tasan viikko sitten hyppäsin Turun-bussiin. Olen käynyt Turussa aiemminkin, mutta vasta nyt tuntuu, että kunnolla. Sain ystävältäni kunnon opaskierroksen: kävimme muun muassa kaupunginkirjastossa, Tuomiokirkossa, torilla, kävelemässä jokirannan molemmilla puolilla sekä kahvilla perinteikkäässä Cafe Artissa. Vierailimme myös tärkeimmissä kaupoissa, kuten Sammakon kirjakaupassa, Televisiossa sekä karkkikaupassa, jossa oli suurin koskaan näkemäni valikoima. Söimme myös tajunnanräjäyttävän hyvää ruokaa, ajelimme Kustavissa ja olimme lossissa.

turku (1) turku (3) turku (4) turku (7) turku (8) turku (10) turku (11)

Tuo Cafe Artin kinuskijuustopiirakka ansaitsee erityismaininnan. Se oli niin hyvää, että mulla meni oikeasti kylmät väreet sitä maistellessa. Mitenköhän samanlainen onnistuisi kotona?

turku (6) turku (2)

Perjantaiaamuna harhailin yksin kamerani kanssa Puolalanpuistossa ihanien jugendrakennusten ja puutalojen keskellä. Katselin mäen päältä Aurakadulle ja ajattelin lausetta ystäväni uudessa kangaskassissa: Varför Paris, vi har ju Åbo. Ajattelin, miten paljon onkaan näkemisen arvoisia paikkoja, kun vain osaa katsoa.

Jokirannassa mietin tätä taas ja päivittelin Tuomiokirkon kokoa. Ystäväni totesi, että hän menee melkein joka päivä kirkon ohi kuitenkaan sitä näkemättä. Totta kai asiat, joita näemme joka päivä, tulevat arkipäiväisiksi. Voisimmeko silti kulkea vähän enemmän silmät auki ja nähdä mitä kaikkea kaunista löytyy ihan jokapäiväisestä ympäristöstämme, kotikaupungistamme ja kotimaastamme? Siinäpä tavoitetta itse kullekin.

turku (12) turku (5)

Joka tapauksessa, Turku oli ihana.

Perjantaina vaihdoin seuraa ja jatkoin matkaa Ahvenanmaalle. Menomatka sujui ihan joutuisasti: vilkutimme Ruisrockilaisille, kuuntelimme karaokea ja tuijotimme tanssishowta yökerhossa. Juuri kun bileet olivat parhaimmillaan, saavuimme Långnäsiin. Sen sijaan paluumatka kolmesta seitsemään yöllä ilman hyttiä ei ollut ihan mun juttu. Olimme lähteneet ystävämme luota Maarianhaminasta klo 24 ja kaiken odottelun, kävelyn, taksin, laivan, bussin ja junan jälkeen olin Jyväskylässä maanantaina klo 14. Sen jälkeen nukuinkin noin 24 tuntia ja olin kuumeessa.

Alkuviikko on siis mennyt täysin harakoille, mutta ehkä sekin tuli tarpeeseen. Fyysisesti olen melkein takaisin elävien kirjoissa, mutta muuten tässä on vielä vähän käynnistymisvaikeuksia. Blogiin on tulossa seuraavaksi ainakin juttua Ahvenanmaasta, Jyväskylä-vinkkejä, luonnonkosmetiikkaa ja toivon mukaan pian myös keittiön muodonmuutosta!

Kommentit

 • Tuija Rajala

  Tämä näyttää nyt siltä, että lomareissu on vissiin tehtävä Turkuun.
  Olet ottanut niin hienoja kuvia. kaunis kaupunki.

   0
  • Anniina

   😀 Kiitoksia, siellä oli kyllä kauniita paikkoja 🙂

    0
  • Anniina

   Kiitos 🙂 Mullakin on vähän kotimaanmatkailukuume päällä, tekis mieli lähteä vaikka minne!

    0
 • Marjo Peel

  Turku on kaunis kaupunki ja Naantali siinä vieressä myös käymisen arvoinen paikka.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.