VALIKKO
19.1.2016 19:27

Muuramenjoella

Yhtenä päivänä otin asiakseni lähteä Muuramen luontopolulle, sinne kun niin kovasti kaipailin. Pakkasta oli ehkä viisitoista astetta ja tiesin, että joella on kaunista, kun se höyryää ja huurtaa puiden oksat valkoisiksi. Ja olihan siellä, lisäksi lähdimme niin viime tipassa, että oli jo hieman hämärää ja aurinko laski. Pakkaspäivien auringonlaskutkin on niin kauniita, kirkkaita.

Sen sijaan aika kamalaa oli bongata jäältä kuollut joutsen. Olikohan se paleltunut, nääntynyt nälkään vai jäätynyt kiinni jaloistaan, niinkuin PMMP laulaa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAkOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muuramen luontopolku siis kiertää Muuramenjoen, joka virtaa Muuramen keskustan läpi Muuratjärvestä Päijänteeseen. Siinä on pari koskea, jotka näyttävät mahtavilta pakkasella. No, mikseivät kesälläkin.

Luontopolku on mulle tuttuakin tutumpi paikka. Sen läpi mentiin aina joskus keskustaan, kirjastoon lukemaan lehtiä, S-markettiin ostamaan Rainbow-suklaapatukka ja Seppälään hiplaamaan meikkejä. Ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa näkyvässä kohdassa olen käynyt monesti uimassa, on ihanaa kellua siinä hitaassa virrassa. Tuolla on vietetty monet piknikit, syötetty sorsia ja keksitty terkkuja yläasteella terkkuradioon, joka tuli ystävänpäivänä keskusradiosta. Lenkkeilty, otettu kuvia, pussailtu ja mietitty syntyjä syviä. Kerran olin siellä majanrakennuskurssillakin.

Kommentit

 • Hanna / skandilinjalla

  Upeita kuvia! En olekaan koskaan käynyt täällä, mutta näiden myötä voisikin lähteä vähän talviretkeilemään, kun pakkaset ”vähän” hellittää 🙂

   0
  • Anniina

   kiitos 🙂 suosittelen! itse luontopolku on vajaa pari kilometriä pitkä, mutta sen ympärilläkin on nähtävää. isoin ja ehkä hienoinkin koski on se, minkä päältä menee muuramentien silta, tässä ei ole siitä kuvaa. toisessa päässä polkua on sitten päijänteen rannat 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.