VALIKKO

Neljän tähden illalliset

DSC_0013 (2) DSC_0042 (2)

Olemme viimeisen puolen vuoden aikana pitäneet kolmen kaverini kanssa neljän tähden illalliset. Jokainen meistä on siis vuorollaan kokannut muille kolmen ruokalajin illallisen ja tarjonnut sen kotonaan. Tää on ollut tosi mukavaa ja vähän harmittaa kun viimeinen, mun tarjoama illallinen on nyt ohi. Kavereiden kanssa tulee kokkailtua tai syötyä ihan liian harvoin. Sekin unohtuu usein, ettei tarvitse mennä ravintolaan, vaan kotona voi järjestää oikeastaan jopa paremman kokemuksen.

DSC_0014 (2) DSC_0002 (3)

Meillä on ollut jokaisella myös joku löyhä teema, jonka ympärille rakensimme illalliset. Ensin oli intialaista, sitten suomalaista, libanonilaista ja mulla italialainen. Alkupalana tarjoilin kurpitsasosekeittoa, pääruokana sitruunaista katkarapupastaa ja jälkiruoaksi sitruunapiirakkaa. Oli oikeastaan hyvä, että mun illallinen venyi joulun yli, koska tällainen sitruunainen ja raikas menu sopii paremmin kevätpuolelle kuin pimeään syksyyn.

DSC_0055 (2) DSC_0074 (2) DSC_0067 (2)

Musta on myös ihanaa kattaa pöytä: laittaa pöytäliina, servetit, viinilasit ja vesikannu. Käyttää sellaisia astioita, joita ei arkena oikein tule käytettyä, kuten noita pieniä kahvikuppeja ja niiden aluslautasia.

DSC_0080 (2) DSC_0076 (2)

Käykö teillä illallisvieraita tai saatteko kutsuja kavereiden luo syömään? Tällaista pitäisi kyllä tehdä ehdottomasti enemmän!

Kommentit

 • Kata

  Voi, kun näyttää tunnelmalliselta! Ihana idea laittaa oikein kunnon illallinen kukin vuorollaan. Ei jää ainakaan ketään vaivaamaan, että yksi näkee kauheasti vaivaa. Vaan jokainen vuorollaan. 🙂

   0
  • Anniina

   Kiitos! Mustakin tää oli ihana juttu 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.