VALIKKO
10.2.2016 20:01

Oman liikuntalajin löytämättömyydestä

P2100020 (2)

Uudenvuodenlupauksille tyypillisesti omanikin on jäänyt taas heitteille. Lupasin siis kiinnittää huomiota perusterveellisiin elämäntapoihin, jotka joutuivat syksyllä vähän hunningolle. Syöminen on sujunut ihan hyvin, mutta se liikkuminen. Olenkin viime aikoina kokenut kovasti turhautumista siitä, että en vaan löydä liikkumisen iloa. Aina sanotaan, että pitää vaan löytää se oma laji, jonka parissa viihtyy. Mutta entä jos mulle sellaista ei vaan ole olemassa?

Ala-asteella pelasin jalkapalloa. Yläasteella kävin kerran viikossa tanssitunnilla. Siihen mun säännöllinen liikunnan harrastaminen onkin jäänyt. Lukioikäisestä asti olen yrittänyt lenkkeillä, jumppailla ja käydä salilla. Olen kokeillut erilaisia ryhmäliikuntatunteja, mutta eivät nekään nappaa. Tavallaan tykkään liikkua itsekseni omien ajatusteni kanssa. Eniten käyn kävelylenkeillä, mutta joskus olen innostunut myös hölkkäilemään. Se on ihan kivaa, mutta mun polvet reistailee, minkä vuoksi mun pitäisikin käydä siellä salilla. Polvien lisäksi mulla on muitakin virheasentoja, jotka olisi hyvä saada kuntoon. Salilla käyminen on ihan ok, mutta lähteminen on kuitenkin aina sellaista pakkopullaa.

En tykkää liikkua sisällä, mutta ne ainaiset lenkkireititkin kyllästyttävät. Parasta olisi päästä aina jonnekin erilaiseen luontokohteeseen, silloin ehkä jaksaisin innostua. Tietysti tämä kelikin on nyt huono lenkkeilyyn, ihmettelen niitä hulluja, jotka juoksentelevat noilla jääkentillä tuolla. Yksi kriteeri on myös edullisuus, en halua sitoutua mihinkään kalliiseen kuntokeskukseen tai saliin. Siksi esimerkiksi pilateskokeilut ovat jääneet aika heikolle, vaikka sitä mulle on usein suositeltu.

Kaverini puhui tänään Youtubesta löytyvästä Yoga with Adriene -kanavasta, jolta löytyy esimerkiksi aivan alkeista lähtevä 30 days of yoga -videosarja. Ajattelin kokeilla sitä nyt seuraavaksi.

Kertokaapa, mistä tällainen liikunnanvihaaja voisi innostua? Jos on vinkkejä vaikka vastaavista Youtube-kanavista, kuulisin mielelläni!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.