VALIKKO
19.11.2016 19:01

TOP 3 karttasovellukset reissussa

Monesti reissussa mietin, että miten sitä onkaan ennen pärjätty ilman älypuhelimia ja niiden karttasovelluksia? Eihän siitä niin kauan ole, kun itsekin olen suunnistanut vieraissa kaupungeissa paperikartan kanssa. Ei silloin katsottu ravintolasuosituksia valmiiksi netistä tai tsekattu kävelyaikaa kohteesta kohteeseen, mentiin vaan.

Voisin pohtia vaikka kuinka pitkään sitä, miten kiinni me näissä puhelimissa nykyään ollaankaan. Ennen kun oltiin reissussa, oltiin lähes tavoittamattomissa. Ehkä soitettiin joku lyhyt ja kallis puhelu silloin tällöin, nyt metsästetään wi-fiä kahviloista, jotta voidaan laittaa Whatsappia ja somepäivitystä monta kertaa päivässä. Enkä meinaa, että olisin itse mitenkään parempi, koko ajan se kännykkä mullakin on kädessä. Välillä vaan tuntuu hurjalta ajatella, että kun olin lukiossa, ei edes ollut koko Whatsappia tai käytetty nettiä puhelimella.

Karttasovelluksista piti kuitenkin puhua. Ne ovat kyllä niin käteviä ja helpottavat elämää reissussa. Ihan lyhyen ajan sisällä ne tuntuvat kehittyneen tosi paljon. Ensimmäisistä köykäisistä vain nettiyhteydellä toimivista kartoista on tultu offline-tilassa toimiviin monipuolisiin sovelluksiin.

citymaps2go

3. Citymaps2go

Citymaps2go oli ensimmäinen karttasovellus, jota käytin ulkomailla. Siihen pystyy tallentamaan paikkoja, mutta vain online-tilassa. Offlinessa voi navigoida sitten niihin ennalta tallennettuihin paikkoihin.

+ navigointi ja haku offlinessa
– tunnistaa rajallisesti esimerkiksi hotelleja, ravintoloita tai nähtävyyksiä
– navigointi ei päivity reaaliajassa, vaan spotti pitää hakea jatkuvasti uudestaan
– GPS ei ole kovin tarkka, vaan saattaa heittää parinkin korttelin päähän

google-mymaps

2. Google MyMaps

Google MyMaps on mulle uusi tuttavuus, jota käytettiin viime kuussa kun oltiin kaverin kanssa Tampereella. Koska sovellus on Googlen, siitä löytyy suunnilleen kaikki paikat. Paikat merkitään sovellukseen onlinessa, yksi hyvä ominaisuus on, että ne voi koodata eri värein ja symbolein. Kartasta näkee siis äkkiä, mikä olikaan ruokapaikka, mikä kahvila, kauppa jne.

+ Tunnistaa suunnilleen kaikki paikat
+ Väri- ja symbolikoodaus
+ Paikan merkintää klikkaamalla näkee suoraan Google Street viewn, katuosoitteen, linkin nettisivuille, puhelinnumeron ja arvostelut
+ Kartat pystyy jakamaan kaverille
– Haku ja navigointi vain onlinessa
– Selaimella helpompi käyttää kuin sovelluksella

maps-me

1. Maps.me

Maps.me:n bongasi poikaystäväni ennen Köpiksen reissuamme ja tämä osoittautui ihan täydelliseksi sovellukseksi.

+ Tunnistaa paljon paikkoja
+ Haku ja navigointi myös offlinessa, onnistuu sekä paikan nimellä että osoitteella
+ Tarkka GPS
+ Paikkojen haku onnistuu myös luokan mukaan, luokkia on paljon ja ne ovat tarpeellisia: esim. pankkiautomaatti, wc, apteekki, kauppa, liikenne ja se wi-fi
+ Myös paikkojen värikoodaus, mutta ei symboleita

+ Trivago

Moni tuntuu vannovan Trivagon nimeen, mutta kokemukseni mukaan sen arvosteluihin ei aina voi oikein luottaa. Muita paikkoja kuin ravintoloita siitä ei oikeastaan kannata katsoa, koska esimerkiksi nähtävyyksiä tai museoita on siinä aika vähän, kauppoja ei juuri ollenkaan. Lisäksi sovellus ei toimi offlinessa.

Kuitenkin ihan kätevä sovellus tämäkin, yleensä arvostelut kuitenkin antavat aika hyvin suuntaa ja esimerkiksi lähistöllä olevien ravintoloiden haku käy näppärästi, kunhan on vain nettiyhteys.

Käytätkö sinä sovelluksia reissussa ja millaisia?

Facebook / Instagram / Snapchat: anniinanir/ Pinterest / Bloglovin / Blogit.fi 

Kommentit

 • Nimetön Raimo

  Google Maps ja MyMaps ovat aivan eri tuotteet. Google Mapsissa voi ladata kartan (ainakin Android-laitteissa) puhelimeen ja käyttää sitä offlinessa. Myös navigointi toimii offlinessa.

   0
  • Anniina

   Jees, MyMapsistahan tässä olenkin kirjotitanut. Mulla ei kyllä toiminut offlinessa navigointi viimeksi kun käytin, ehkä siinä oli joku bugi 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.