VALIKKO
26.11.2016 19:16

Parvekkeen talviasu & DIY sammalpuut

Bongasin jo lokakuun alussa Kotitalosta-Marialta idean näistä ihanista sammalpuista ja -palloista. Päätin heti tekeväni sellaiset itsekin, koska vaikka parvekkeen sisustaminen niin mukavaa onkin, siellä tulee talvella vietettyä niin vähän aikaa ettei siihen viitsisi kovin paljon sijoittaa. Luonnonmateriaalit ovat paitsi ilmaisia myös kauniita, ja niistä voi keksiä vaikka mitä kunhan käyttää vähän mielikuvitusta.

Ensin kesti pari viikkoa päästä mökille hakemaan materiaaleja ja sen jälkeen vielä pari viikkoa, että saatiin äidin kanssa tehtyä nämä sammalaskartelut. Tein yhden kartion ja kaksi pientä palloa. Kartion eli ”kuusen” pohjana on metalliverkkoa, jonka ympärille sammal on köytetty vihreällä rautalangalla. Sammalpallojen sisällä on sanomalehtitollo.

sammalpuut-12

Parvekkeen talviasuun kuuluu tänä vuonna myös callunat, muutama lyhty led-kynttilöineen sekä mökiltä myös tuodut havut, kävyt, kanervan- ja mustikanvarvut.

sammalpuut-4 parvekkeen-talviasu-1 parvekkeen-talviasu-6 parvekkeen-talviasu-7

Parvekkeen sohva vaihtoi ilmettä jo loppukesästä. Keltaisen patjanpäällisen tilalle tuli sininen ja samalla osa tyynynpäällisistä vaihtui. Parvekkeen kesäilmeen voi kurkata vaikka täältä. (Voi kun tuli ikävä kesää noita kuvia katsellessa! Parveke oli kesällä mun lempihuone.)

sammalpuut-5 sammalpuut-3 parvekkeen-talviasu-4 parvekkeen-talviasu-3 sammalpuut-8 parvekkeen-talviasu-2

Luonnonkanervat on musta melkein kauniimpia kuin ne, mitä voi ostaa kaupasta. Niin herkkiä!

Kiitos Marialle sammapuu-ideasta! Nyt on mukava katsella ikkunasta parvekkeelle hämärinä syysiltoina (ja -päivinä).

Minäkin muistuttelen, että jos innostut myös askartelemaan sammaleesta ja muista luonnonmateriaaleista, niiden keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa. Jos lupa heruu, muistetaan kunnioittaa luontoa joka tapauksessa 🙂

Kommentit

 • Päivi

  Ihanan näköistä 🙂 itse suosin kanssa noita värjättyjä callunoita, niissä on nimittäin se hyvä puoli että vaikka ne jossain vaiheessa talvea aina mulla kuoleekin niin väri pysyy! 😀

   0
  • Anniina

   Kiitos 🙂 Juu, se on kyllä hyvä puoli että näyttävät hyvältä läpi talven! Mulle on aina ollut epäselvää, miten niitä hoidetaan 😀

    0
 • Maria

  Ihanan tunnelmallinen parveke ja hienot tuli sammalpuista 🙂 Mulla on puut vielä pystyssä ja ihan vihreitä, vaikka peloteltiinkin, että ne ruskettuvat tai ainakin linnut vievät ne mukanansa hyvinkin äkkiä.

   0
  • Anniina

   Kiitos! Kiva kuulla, toivottavasti mullakin pysyy kauan kauniina 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.