VALIKKO
29.6.2016 19:00

Rifle Paperin kalenteri, jota en voinut vastustaa

Kirjoittelin aiemmin kalenteripulmistani. Valittelin, että haluaisin siirtyä lukuvuosikalenterista vuosikalenteriin, ja että kauniit kalenterit eivät yleensä vastaa sisällöltään haluamaani. Päädyin silloin kuukausi sitten väsäämään yksinkertaisen kalenterin itse tyhjään vihkoon ja ajattelin käyttäväni sitä vuodenvaihteeseen asti.

Kunnes huomasin viime viikolla Harjun Paperin Instagrammista, että heille oli tullut Rifle Paperin kalentereita. Juuri samaa, millaisen olin kerännyt postaukseni kalenterikollaasiin. Joku silloin kommentoikin, että hommaa puolentoista vuoden kalenteri, ja tämä yllätyksekseni olikin sellainen.

Olen ihaillut Rifle Paperin tuotteita usein netissä sekä Oslossa yhdessä ihanassa paperikaupassa. Mahtavaa, että Harjun Paperi on ottanut niitä myyntiin! Koska en ollut Instagram-kuvan julkaisemisen aikaan Jyväskylässä, päätin äkkiä laittaa kalenterin varaukseen, minkä jälkeen en voinut enää jahkailla. Hinta vähän kirpaisi, mutta onpahan nyt kunnollinen kalenteri pitkäksi aikaa, ja niin kaunis.

rifle-paperin-kalenteri (14) rifle-paperin-kalenteri (9) rifle-paperin-kalenteri (10) rifle-paperin-kalenteri (11) rifle-paperin-kalenteri (12) rifle-paperin-kalenteri (13)

Entäs se sisältö sitten? Koska en päässyt netin välityksellä sen kummemmin tutustumaan kalenterin sisältöön, päätin ottaa vastaan sen mitä tulee. Ehkä tästäkin syystä, että olin sisälmyksien suhteen melko epäileväinen, yllätyin positiivisesti.

Viikkonäkymät eivät ole sellaiset, mitä olen aiemmin vaatinut. Ei ole kellonaikoja eikä pystysarakkeita, mutta ehkä ihan hyvä kokeilla joskus jotain muuta. Jokaisen päivän kohdalla onkin lista, josta voi ruksia asiat tehdyiksi. Jokaisessa viikkonäkymässä on myös mietelause. Mä rakastan sekä listoja että mietelauseita!

Lisäksi kalenterissa on ihan mukavasti tilaa muistiinpanoille. Jokaiselle kuulle on erilliset kuukausinäkymät, joihin mahtuu kirjoittamaan. Itse suunnittelin niihin jo syksyn lukujärjestystä (joo, oon tämmönen), kuukausinäkymistä on jotenkin helpompi hahmottaa, paljon niitä kursseja oikein on ja kuinka kauan ne kestää.

Jokainen kuukausi on merkattu omalla välilehdellään, jotka on vahvistettu muovilla. Tuntuu, että joka ikistä pientä yksityiskohtaa on mietitty. Ainoa itselleni turha sivu on tuo Important dates, jossa on lueteltu Yhdysvaltojen juhlapyhät. Tai mistäs sitä tietää jos matkustankin ensi vuonna Jenkkeihin, silloin sekin tulee tarpeeseen?!

rifle-paperin-kalenteri (8)

Sain viime viikolla myös tällaiset kivat kynät äidiltä, tuliaisina juurikin sieltä Oslon paperikaupasta. Kyseessä on siis Norway designsin paperiosasto. Sijaitsee Kansallisteatterin kulmalla.

Huh, mä ehkä vähän sekoan ihanista paperitavaroista. Oletteko huomanneet?

Kommentit

 • Liisa

  Mä katoi tota samaa kalenteria Harjun paperin somekanavista. Hinta oli ainut mitä jäin pohtimaan. Toisaalta olen loputtoman kyllästynyt jääkaapin oven kaaokseen kun se on täynnä muistilappuja. Olen aina tykännyt kalentereista. Nyt olen ollut tänä vuonna ilman ja huomaan, että stressaannun kun en saa asioita järjestelmällisesti ylös yhteen paikkaan vaan yritän pitää miljoonaa asiaa pään sisäisessä ylikuumentuneessa muistissa. Ehkä se muutama kymppi on sit kuitenkin aika pieni hinta 🙂

   0
  • Anniina

   Mun elämä on sellainen sekametelisoppa, että en muistais mitään ilman kalenteria. Mä myös tykkään kirjoittaa asioita ylös ihan muuten vaan. Ja kun saan revittyä kauniista kalenterista niin paljon iloa, ei mustakaan se hinta loppujen lopuksi ole niin paha 🙂

    0
 • Lotta / Wisteria Walk

  Oijoijoijoijooooi, nyt on kyllä nättiä! Ja parasta, jos sisälmyksetkin toimii! Samaistun noihin viikkonäkymävaatimuksiin – luulin ennen, etten pärjäisi ilman kellonaikoja, mutta ne olivatkin juuri se asia, joka eniten ahdisti. Välillä on tosiaan ihan hyvä kokeilla uusia juttuja, koskaan ei voi tietää mikä sitten lopulta onkin paras! 🙂

  Ja nuo kynät… <3

   0
  • Anniina

   Joo! Mun täytyy vielä vähän totutella kellonajattomuuteen. Jos joku juttu on vaikka kymmeneltä tai kahdeltatoista, niin jättääkö tyhjää tilaa sitä ennen vai ei…? Jos siihen ei tule mitään, näyttää ärsyttävältä, mutta vielä ärsyttävämpää jos sen edelle pitäisikin laittaa jotain eikä mahdu ja tulee suttua! Mutta joo, mä oon ihan höpönä tällaisiin tavaroihin 😀

    0
   • Lotta / Wisteria Walk

    Omassa bujossani mää ratkaisin tuon tyhjä tila -ongelman jakamalla viikkonäkymässä päivät aamuun, päivään ja iltaan, se vähän selkiytti, mutta ei kuitenkaan ahdistanut samalla tavalla kuin tarkat kellonajat. Kesäksi luovuin tuostakin jaosta; syksyn viikkonäkymä on vielä ajatustyön alla, kun aikataulujen runsaus on vielä hämärän peitossa. 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.