VALIKKO
21.1.2017 19:22

Simple living – Ajatuksia elämän yksinkertaistamisesta

Olet ehkä huomannut, että nyt on hyvin ajankohtaista karsia elämästä kaikki ylimääräinen. Se saattoi alkaa KonMarista, minkä jälkeen vähentäminen on levittäytynyt kaikille elämän osa-alueille. Tai sitten se alkoi siitä, että meillä vain on liikaa kaikkea, ei pelkästään tavaraa vaan ylipäätään ärsykkeitä. Elämän tulee nyt olla yksinkertaista, eli englanniksi simple living.

En ole päässyt ihan selville siitä, minkä yhdistää Pinterestin tips to simple living -listauksia, mutta jokin niissä kiehtoo. Yksinkertaisuus on jotenkin nyt synonyymi hyvälle, rauhalliselle, terveelliselle ja tasapainoiselle elämälle. Koska olen järjestyksen ihminen, rakastan ajatusta siitä, ettei olisi mitään ylimääräistä. Eihän se koskaan toteudu, mutta yhdenkin kaapin tai laatikon järjestely tyydyttää.

Mitä kaikkea sitten voi järjestellä ja mistä karsia?

Se tavallisin: koti

Rikkinäiset tai vanhentuneet tavarat roskiin ja käyttämättömät kiertoon: vaatteet, kengät, alusvaatteet, korut, ulkovaatteet, jääkaappi, kuiva-ainekaappi, pakastin, kirjat, paperit, valokuvat, cd-levyt, elokuvat, lehdet, kylpyhuoneen kaapit, siivouskomero, astiakaappi, liinavaatekaappi, pyyhkeet, pöytäliinat, verhot, joulukoristeet, lääkkeet, harrastustarvikkeet, työpöydän laatikot, muut epämääräiset laatikot, varasto.

Tietokone, kännykkä ja some

Poista työpöydältäsi kaikki ylimääräinen. Poista koneeltasi ohjelmat ja sovellukset, joita et tarvitse. Tyhjennä roskakori. Järjestele tiedostot kansioihin, joista löydät ne. Nimeä kansiot ja tiedostot niin, että löydät ne. Muista tehdä varmuuskopiot. Poista turhat kuvat sitä mukaa, kun niitä kertyy. Järjestele kirjanmerkkisi, nekin voi laittaa kansioihin.

Mieti, mitä sovelluksia ja sosiaalisen median palveluita haluat käyttää. Poista tunnukset niistä, joita et halua. Ota push up -ilmoitukset käytöstä, jos et niitä välttämättä tarvitse. Esimerkiksi mulla on ne käytössä vain viestisovelluksissa.

Käy läpi kaikki, kenen kanssa olet yhteyksissä somessa. Kenen päivitykset haluat oikeasti nähdä? Mitä yrityksiä esimerkiksi haluat seurata? Poista muut. Tutki, miltä oma profiilisi näyttää. Haluat ehkä siivota sitä. Poista vanhat kuvat ja tiedot, joita et halua enää pitää esillä. Itse siivosin joululomalla Pinterest-kansioni (jonkun mielestä ehkä överiä, musta ihanaa).

Sosiaalinen elämä

Millaisen sosiaalisen elämän haluat? Keneen haluat pitää yhteyttä enemmän, keneen vähemmän tai keneen et ollenkaan? Miten haluat viettää aikaa läheistesi tai ystäviesi kanssa? Voisitteko tehdä useammin ihan arkisia asioita vai tarvitsetteko enemmänkin kakkua ja kuoharia? Missä tapahtumissa haluat käydä? Kuinka paljon tarvitset omaa aikaa? Mitä teet, kun olet yksin? Mihin käytät aikaasi?

Hyvä olo

Kun syöt, syö. Kun kävelet, kävele. Kun lepäät, lepää. Älä näprää puhelinta, varsinkaan ensimmäisenä aamulla tai viimeisenä illalla. Pidä somepaasto. Pysähdy useammin ja tarkkaile ympäristöä ja itseäsi. Tuijota kattoon. Siivoa ja tuuleta. Lue ja taiteile. Kuuntele musiikkialbumi keskittyen tai elokuva ilman keskeytyksiä. Nuku enemmän. Syö kasviksia. Ulkoile, liiku, meditoi.

Mitä sinusta on simple living, yksinkertaista elämää? Minkä karsiminen tekee sinulle hyvän olon?

Kommentit

 • Tuija Rajala

  Tosi hyviä neuvoja, kiitos. Toi somepaasto olis oikein hyvä mulle.
  Ihan kaiken turhan karsiminen kans tekis hyvää.

   0
  • Anniina

   Mukava jos oli hyötyä 🙂 Pitäis itekin toteuttaa kunnon somepaasto…

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.