VALIKKO
13.6.2016 20:28

Sinä riität

sinä riität

Aina voisi olla parempi.

Aina voisi yrittää kovemmin, olla ahkerampi, kekseliäämpi, tehokkaampi, fiksumpi, idearikkaampi, hauskempi, paremman näköinen, urheilullisempi, innovatiivisempi, rikkaampi, järkevämpi, sosiaalisempi, pirteämpi, saada parempia arvosanoja, keskustella älykkäämmin, tutustua enemmän uusiin ihmisiin, tehdä enemmän siistejä asioita, pitää koti siistimpänä, saada parvekekasvit kukkimaan hienommin, treenata, lenkkeillä, joogata, kirjoittaa ja matkustaa enemmän, ottaa parempia kuvia, muokata ne hienommin, olla kivempi, ystävällisempi, viisaampi, kärsivällisempi, ymmärtäväisempi, hymyillä enemmän, syödä terveellisemmin, jutella naapureille sulavammin, sisustaa koti hienommin, olla tyylikkäämpi, ostaa vähemmän, käydä vain kerran viikossa kaupassa, syödä vähemmän lihaa, olla itsenäisempi, tyytyväisempi, kiitollisempi, vahvempi, itsevarmempi, herätä aamulla aikaisemmin, meikata kauniimmin, syödä vähemmän herkkuja, ottaa rennommin.

Mutta arvaa mitä? Vähempikin riittää. En tiedä, mistä kumpuaa sellainen järjetön riittämättömyyden tunne, mutta tiedän, etten ole sen kanssa yksin. Miksi me vaaditaan itseltämme niin älyttömästi? Mitä tapahtuisi, jos emme yrittäisikään niin kovasti? Todennäköisesti ei yhtään mitään, varmaan kukaan ei edes huomaisi. Koska ne vaatimukset eivät tule ulkoa päin, vaan ne on meidän pään sisällä.

Tunnistatko itsesi? Hei, teet kaiken ihan tarpeeksi hyvin. Olet ihan tarpeeksi hyvä. Riität.

Kommentit

 • Liisa

  Tunnistan! Tänä talvena oli sellainen hetki kun tajusin olevani suorittaja. Suoritin töitä, kotitöitä, liikkumista ja melkein valmiiksi miehen ja lastenkin elämät siinä sivussa. Tajusin itsekin miten naurettavaa se on. Kukaan muu kuin minä itse ei määrää sitä, että lenkillä käydään ma-ti ja to-su, ke kahvakuula. Imurointi ma ja la, torstaisin isompi siivous. Oli liikuttavaa huomata ettei maailma kaatunutkaan kun eräänä maanantaina makasin vaan sohvalla, en imuroinut enkä käynyt lenkillä.

  Kevättalvella lupasin itselleni, että otan rennommin. Elän enemmän, vähemmän.
  I am working on it 🙂

   0
 • Liisa

  Apua, yksi sana puuttui edellisestä viestistä. Siis elän enemmän, suoritan vähemmän.

   0
  • Anniina

   Hyvä 🙂 Pitää välillä pysähtyä eikä vaan kiirehtiä sumussa päivästä toiseen!

    0
 • Minna Rajala

  Juuri näin. Miksi sitä pitääkin olla itselleen niin ankara?

   0
  • Anniina

   Niinpä. Se on musta hyvä ajatus, että itseensä pitäisi suhtautua kuin ystävään. Mutta miten siihen oppis?

    0
 • Nimetön Anette

  Joo siis oon kanssa hullu itteni ruoskija, asiasta kun asiasta. Pitäis lopettaa!!! Sen tietyn pisteen jälkeen ei seuraa mitään muuta kun negatiivisia asioita. 😀

   0
  • Anniina

   Niinpä. Välillä miettii, että eikö tässä vähän helpommallakin pääsis 😀

    0
 • Linda

  Ihana tsemppipostaus 🙂 Kai sitä pitäisi itselleen useammin muistutella, että vähempikin riittää ja aina ei tarvitse pyrkiä täydellisyyteen!!

   0
  • Anniina

   Kiitos! Niinpä, ja sit kun vielä uskois siihen 😀

    0
 • Marjo Peel

  Helpommin sanottu kuin tehty :-), mutta olen tietoisesti opetellut riittämään, Lipsumisia välillä sattuu, mutta onneksi on rinnalla kumppani joka muistuttaa kun ns. mulla jää vaihde päälle välillä kaiken maailman ’pakko tehdä vielä vähän enemmän’ juttujen kanssa :-). Kiva postaus!

   0
  • Anniina

   Todellakin! Mullakin on semmonen tyyppi kenen kans muistutellaan toinen toistamme 😀 Se on ihan hyvä!

    0
 • Ulla

  Se on karu hetki, kun tajuaa, että ne vaatimukset useimmiten tuleekin sisältä eikä ulkoa päin. Kuinka sitä voikin olla itselleen niin ankara? Tää oli kuitenkin ihanan armollinen postaus, tuli hyvä mieli! 🙂

   0
  • Anniina

   Kiitos 🙂 Toisaalta se on myös helpottavaa, kun tajuaa että jäljelle jää vain se, että itse osais päästää irti 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.