VALIKKO
27.1.2016 19:16

Sininen sisustuksessa

On ihan hauskaa huomata, miten trendit kehittyvät ja vaikuttavat omaan ostokäyttäytymiseen tai ainakin himotuksen kohteisiin. En seuraa trendejä mitenkään tarkasti, mutta pyörin paljon Pinterestissä ja luen blogeja. Omasta mielestäni trendeistä alkaa mennä maku siinä vaiheessa, kun design-tuotteista aletaan tehdä halpakopioita. Yksi tähän pisteeseen päässyt trendi on nyt Vitran DSW-tuoli. Niitä on joka paikassa, jopa Jyskissä.

Sininen jakaa mielipiteitä sisustuksessa. Ehkä suomalaiset ovat saaneet siitä yliannostuksen? Vai onko siinä jotain liian ysäriä? Sinistä on povattu uudeksi trendiväriksi jo jonkun aikaa. Itse en ole kyllä huomannut, että se olisi saanut erityistä suosiota. Myös valkoisen aikakauden väistymistä on ennustettu jo pitkään, mutta aika valkoisilta monet sisustuslehtien ja -blogien kodit edelleen näyttävät.

Meillä ei ole mikään trendikoti, ainakaan huonekalujen osalta. Tekstiileissä sen sijaan näkyy helpommin, mitkä kuviot, kuosit ja värit ovat pinnalla. Ehkä graafisuus ja mustavalkoisuus on nyt kuitenkin vähän väistymässä? Sinistä meillä on paljon, ihan siitä syystä, että se on eri sävyissään meidän molempien lempiväri. Sitä löytyy matoista, verhoista, tyynyistä, kynttilätuikuista, tauluista, astioista ja vaatekaapeista.

P1190002 (2) P1190008 (2) P1190017 (2) P1190022 (2) P1190023 (3)

Ei se sininen kuitenkaan täällä mielestäni mitenkään pomppaa silmille ja muut värit ovatkin sitten hillittyjä ja maanläheisiä. Värien sekamelskaa riittää kirjahyllyssä, se riittää mulle.

Onko teillä lempiväriä, joka ulottuu sisustukseen? 

Kommentit

 • Hanna Laine

  Mä liputan kyllä valkoisen puolesta! 😀 Ihan sama, vaikka se olisikin kliseinen vaihtoehto mutta mulla on olo paljon energisempi valoisassa ympäristössä ja valkoinen heijastaa parhaiten valoa. Valkoisen kaverina tykkään käyttää harmaata ja sitten vaihdellen tuoda eri väripilkkuja mukaan.

  Siniseen minulla on ihme antipatioita ja luulen niiden poikivan siitä, että isosiskon lempiväri oli ja on edelleen sininen. Ajattelin pienenä, että ihminen jonka lempiväri on sininen, on varmaan maailman tylsin ihminen. Nyt kun muistelen tuota, niin taisin vaan olla ärsyyntynyt isosiskoon 😀

   0
  • Anniina

   Mäkin kannatan kyllä valkoista. Tykkään siitä huonekaluissa ja ainakin näin vuokralla asuessa seinissä. En tajua miksi vuokranantajat pitää minkään muun värisiä seiniä? Me ollaan maalattu itse molemmat vuokrakämppämme valkoisiksi 😀 Ehkä sitten joskus jos on oma asunto, voisin kyllä kuvitella seinille jotain muutakin. Ja joo, kuten kirjoitin, sininen taitaa jakaa mielipiteitä 😀

    0
 • Hanna | skandilinjalla

  Heh, meillä sininen on ollut ns. nosteessa täällä uudessa kodissa, sohva ja matto kun löytyivät käytettyinä juuri siinä värissä 🙂 Vaatteissakin olen käyttänyt paljon ihan tummaa sinistä viime aikoina. Eli joo, olen hullaantunut! Tai oikeastaan uskoisin, että tummansininen on mun kestosuosikki, vähän kuin mustan korvike.

   0
  • Anniina

   Uu, sininen sohva! Mun kestosuosikki on petrolin sininen, tummansininen on tullut vähän myöhemmin 🙂

    0
 • Sirpa

  Meillä on sinistä sisällä ja ulkona, enkä ole vielä kyllästynyt…kun sen yhdistää siihen valkoiseen. Sininen on rauhoittava väri muutoinkin.

   0
  • Anniina

   Niinpä, mäkään en usko että tulen kyllästymään 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.