VALIKKO
27.2.2016 20:18

Tallinnan trendialue Telliskivi ja muuta Kalamajassa

Tallinnassa kannattaa lähteä myös vanhankaupungin ja keskustan ostoskeskusten ulkopuolelle. Kalamajan kaupunginosa löytyy vanhankaupungin vierestä, rautatieaseman toiselta puolelta. Visit Tallinnan sivuilla Kalamajaa kuvataan trendikkääksi, taiteelliseksi ja erilaiseksi alueeksi, jolla viihtyvät luovat, boheemit ja nuoret kaupunkilaiset. Just mun paikka siis?!

Kiva vierailukohde Kalamajassa on Telliskivi Loomelinnak eli Telliskiven luova keskus, josta löytyy kivoja pikku kauppoja ja ravintoloita. Alue on syntynyt entisiin teollisuusrakennuksiin, joiden rappioromantiikasta mulla tuli mieleen Budapest ja sen rauniobaarit. Olin vähän pettynyt kauppojen määrään, ehkä alue ei tarjoillut keskellä talvea ihan parastaan. Pihalla oli merkkejä siitä, että se täyttyy kesällä terasseista ja varmaan toimintaa on muutenkin silloin enemmän.

P2200296 (2) P2200299 (2) DSC_0586 (2) DSC_0589 (2)

Pari ylläolevaa kuvat ovat sisustusliikkeestä nimeltä Homeart, jossa oli myös pieni kahvila. Aivan ihana kauppa.

P2200291 (2) P2200294 (2)

Me käytiin Telliskivessä myöhäisellä lounaalla F-hoonessa. Alue on selvästi vanhaakaupunkia halvempi, ruoka oli oikein hyvää, paikka viihtyisä ja palvelu kohdillaan. Ravintola oli tupaten täynnä lauantaina kello 15, uskoisin että myös paikallisten suosiossa.

P2200307 (2) P2200301 (2)

Ruoan jälkeen mentiin vielä kaljalle/siiderille Pudeliin. Mun siideri oli lämmintä ja tarjoiltiin isosta padasta, maistui hyvin koko päivän ulkoilun jälkeen. Ja katsokaapa noita lamppuja, mä tuijotin noita varmaan viisi minuuttia ja mietin, miten ne on tehty.

Telliskivi

Kalamaja on tunnettu vanhoista työläisten puutaloista. Tänne ne nuoret virolaiset taiteilijat kai muuttaa sankoin joukoin.

P2200315 (2)P2200309 (2)

Lisäksi me käytiin Lennusadamissa eli Lentosatamassa, joka on Viron suosituin museo. Suunniteltiin aluksi vierailua KGP-museoon, mutta koska tämä oli Tripadvisorissa toisella sijalla Tallinnan nähtävyyksissä heti vanhankaupungin jälkeen, pitihän se käydä katsomassa.

Lennusadam on vuonna 2012 avattu merimuseon toinen osa, päänäyttely löytyy Paks Margareeta -tornista vanhastakaupungista. Siellä me ei käyty, mutta Lennusadamia voin kyllä suositella.

Museo oli tehty tosi kivasti ja sieltä löytyi kaikenlaista osallistavaa tekemistä, kuten erilaisia pelejä, kauko-ohjattavia veneitä ja päälle puettavia uniformuja, joiden kanssa saattoi ottaa kuvan historiallisen taustan kanssa. Vierailijoina olikin paljon lapsiperheitä.

Museo oli rakennettu eri tasoihin, ”meren pohjalla” oli miinoja, hylky ja sukellusveneitä, ”pinnalla” eli kattoon nostettuna erilaisia veneitä. Parasta museossa olivat 1900-luvun alussa rakennetut sukellusvene ja höyryjäänmurtaja, joihin kumpaankin pääsi sisälle konehuoneeseen asti.

Onko Kalamaja tuttu kaupunginosa Tallinnassa?

Kommentit

 • Aki

  Aaa muistan kun olin Tallinnassa kolme(?) kesää sitten ja raahasin mun kaverit perässäni Telliskiveen. Halusin sieltä yhden ainoan valaisimen (jonka myös sain), jonka vuoksi eksyttiin (ehkä koska navigoin väärin) ja käytettiin runsaasti kallisarvoista aikaamme 😀 Se valaisin oli joku obsession ja tuumasin, että me ei lähdetä ennen kun saan sen. Kaverit jo vähän hermostu mulle ja jäivät istumaan jonnekin ja totesivat, että liikkuvat vasta kun lähdetään.

  Oi ihania muistoja, toivottavasti pian uudelleen.

   0
  • Anniina

   Haha 😀 mikä muisto. Olikohan tuolla Homeartissa se valaisin? 😉

    0
   • Aki

    Saattoi ehkä olla 😀 En kuollakseni muista.

     0
 • Nimetön Jouni

  F-hoone, tuttu paikka.
  Olisikohan noista valaisinpulloista leikattu pohja irti ja lampun asennuksen jälkeen liimattu kiinni. Alaosassa näkyy olevan sauma!

   0
  • Anniina

   Ootpas sä tarkkanäköinen! Olisko tossa ylempänäkin sitten sauma? Voi olla, en tiiä. Vaikeen näköinen joka tapauksessa!

    0
 • Riikka

  Näyttää kyllä mielenkiintoiselta Kalamajan alue! Oon kans ymmärtäny, että Tallinnassa on vahvasti kasvava luova luokka ja eestiläinen design on nousussa. Ilmeisesti pääsen kuin pääsenkin maaliskuussa kaverin synttäriseurueen mukana Tallinnaan. Yritän saada ne houkuteltua tuonne suuntaan arkkitehtuurin varjolla vaikka todennäköisesti bisse kiinnostaa enemmän… 😀

   0
  • Anniina

   Tuolta löytyy kyllä molempia 😀 Mäkin olen huomannut että virolainen design on nousussa, pomppii silmille vähän joka paikassa. Harmillisen vähän löysin kuitenkaan kivoja kauppoja. Eiköhän tonne Telliskiveen tule enemmän kesää kohti, mutta jos löydät jotain muita paikkoja, vinkkaa sitten 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.