VALIKKO
11.1.2016 19:55

Tourujoen luontopolku

Viime vuoden aikana innostuin retkeilystä ja kävinkin viime kesänä pitkästä aikaa Vaarunvuorella ja Leivonmäen kansallispuistossa. Olen jo monta vuotta kaivannut luontoa ja metsää täällä kaupungissa. Kotoa pois muuttamisen jälkeen meni pitkään, ennen kuin kaupungista löytyi lempipaikkoja ja kivoja kävelyreittejä. Täälläkin pääsee luontoon, kun vaan pistää sen tapahtumaan.

Tourujoen luontopolku on pieni keidas keskellä kaupunkia. Keväällä se olisi varmasti parhaimmillaan, me mentiin sinne ekana lumisena päivänä viime sunnuntaina.

P1030039 (2) P1030041 (2) P1030044 (3)

Jännä nähdä, mitä tuolle Kankaan alueelle lopulta tapahtuu ja muuttuuko Tourujoen maisema kovasti. Muistan ainakin lukeneeni, että pato aiotaan purkaa? Jyväskylän kaupungin sivuilla sanotaan, että se on ”tulevaisuuden älykäs kaupunginosa”. Hmm…

P1030053 (2) P1030060 (2) P1030066 (2)

Tuoreet, vielä lämpimät korvapuustit ja glögi maistuivat niiin hyvältä tuolla pakkasessa, joen päällä maisemapaikalla.

Kommentit

 • Hanna Laine

  Me käydään tuolla aika usein 🙂 Juurikin siksi, koska se on lähinnä metsäympäristöä mitä täältä ydinkeskustasta löytää. Itseasiassa mun ja miehen hääkuvat otettiin myös tuolla 🙂

   0
 • Mekin käytiin vasta Tourujoella, silloin kun oli oikein kova pakkanen. Upeaa kun joki höyrysi ja ne tulvivat jäät polulla!

  Juttelimme myös tuosta muutoksesta, luontopolku tulee säilymään, mutta muuttumaan!

  Ja Kangas! Itse asiassa tulin siellä sanoneeksi, että jos koskaan muuttaisimme nykyisestä asunnosta johonkin, taitaisi se olla tuo Kankaan alue, jos suunnitelmat ja alueen henki toteutuu.

  ~ Anne /Retkeilyblogi Rinkkaputki

   0
  • Anniina

   Kovalla pakkasella siellä on varmasti kaunista! Mä kävin eilen Muuramen luontopolulla, siellä oli just tuollaista mitä kuvailit 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.