VALIKKO
12.9.2016 18:09

Trendikäs puolukkapuuro

Pohjoismainen ruoka on kuulemma trendikästä maailmalla, näin olen lukenut ainakin parista lehdestä. Hassulta se itsestä tuntuu täältä tynnyristä katsottuna, mutta muualla puurot, pullat tai metsästä haetut marjat eivät ole mitään ihan jokapäiväisiä juttuja. Jotenkin musta tuntuu, että ihan täällä koti-Suomessakin perinnereseptit ovat saaneet uutta arvostusta ja yhtäkkiä taas kiinnostaa leipoa korvapuusteja, keitellä kiisseliä ja marjapuuroa. Vai olenko se vain minä?

Yksi omaan syksyyni kuuluvista ruokalajeista on puolukkapuuro, vispattuna. Äitini sitä on aina keitellyt ja huomattuani kuinka helppoa sitä on tehdä, olen ottanut sen omaankin repertuaariini. Puolukkapuuro on mukavaa vaihtelua välipaloihin ja sitä voi tehdä useamman annoksen satsin kerralla. Oman puuroannokseni nautin runsaalla kermatilkalla, vaikka voisihan sitä kai terveellisemminkin puuronsa syödä.

puolukkapuuro-1

Puolukkapuuro 

1 l vettä
5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

Kiehauta puolukat. Lisää sokeri ja mannasuurimot kiehuvaan veteen samalla sekoittaen. Hauduta puuroa hetkinen ja sekoita välillä. Anna jäähtyä ja vispaa kuohkeaksi. (Lähde: Martat.)

Vispipuuroahan voi tehdä vaikka vadelmista, puna- tai mustaherukoista. Marttojen sivuilla mainitaan, että myös raparperista! Sitä ajattelin kokeilla seuraavaksi.

puolukkapuuro-2

Kommentit

  • Liisa

    Minä muistin kauan kadoksissa olleen lapsuuteni herkun eli vispipuuron kun esikoinen oli taapero. Yritin tarjota monipuolisia välipaloja ja mietin, että mitä voisin tehdä hedelmäsalaatin, kiisseleiden ja leivän lisäksi. Vispipuuro maistui ja maistuu edelleen muksuille sekä aikuisillekin hyvin. Kerätään aina syksyisin paljon puolukoita pakastimeen, että saadaan vispipuuroa pitkin talvea 🙂

    • Anniina

      Mä en ole jaksanut käydä tänä vuonna kovin ahkerasti marjassa, vaikka olisi kyllä kiva jos riittäisi talveksikin puolukoita puuroon 🙂

  • Nimetön paula

    Kokeilkaa ihmeessä puolukan sijasta pihlajanmarjaa. Tulee taivaallisen makoisa vatkapuuro. Pihlajanmarjoja poimiessa kannattaa maistaa marjoja, sillä eri puiden marjat vaihtelevat väkevyydeltään ja karvaudeltaan.

    • Anniina

      Hei, kiitos vinkistä! Poiminkin juuri rasiallisen pihlajanmarjoja, en kyllä maistanut… 🙂 Täytyy kokeilla!

  • seijukka

    Puolukka puuroa ei tarvitse keittää ja voi tehdä terveellisemmästä rukiista. Esim. ohje: 4dl ruisjauhoja, miel. karkeita, ehkä vielä luomu. 8dl kiehuvaa vettä sekoit. jauhojen joukkoon ja jätetään jäähtymään. Jäähtyneeseen puuroon lisätään 4-5dl hien. jauhettua puolukkaa ja 1/2-1dl sokeria. Vatkataan vaahdoksi kuten mannasuurimoista tehty puolukka puuro. Helppo ja maistuva ja vielä terveellinen puuro.

    • Anniina

      Kiitos tästäkin vinkistä! Mietinkin, että mannasuurimot voisi varmaan korvata jollain 🙂

  • SuviK

    Raparperivispipuurokin on meidän perheessä suosittu 😉

    • Anniina

      Tätä oonkin jo ehtinyt testata, täytyypä tehdä uudestaan kun raparperia on pakkasessa vaikka kuinka 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.