VALIKKO
9.7.2016 19:00

Unelmaa parvekkeella

Olen viime kuukausina kanavoinut käsillä tekemisen ja itseni toteuttamisen tarvetta leipomiseen. Paitsi että rakastan syödä leivoksia ja muita herkkuja, niiden tekeminen on vähän kuin askartelua. Koristelu on paras vaihe, miten ihanaa onkaan saada aikaiseksi kaunis leivos! Toisaalta leipomisen hyvä puoli on se, että leivonnaiset katoavat aika nopeasti. Ne eivät jää nurkkiin ja laatikoiden pohjalle pyörimään, kuten ei-niin-onnistuneet DIY-projektit. Vaikka tuotoksesta tulisi ruma, maku on yleensä hyvä.

unelmatorttu-ja-jaakahvi (2)

Unelmatortun leivoin poikaystäväni toiveesta. Se olikin eka kerta, kun tein kääretorttua. Täytteeksi tein perinteisen voikreemin. Oli oikein hyvää, mutta kuulemma pitää testata vielä toista, kevyempää täytettä. Sekä pohjaan että kahdenlaiseen täytteeseen löytyi ohje Kinuskikissalta.

unelmatorttu-ja-jaakahvi (5)

Unelmatorttua tarjosin myös ystävilleni eräänä sateisena päivänä. Istuimme parvekkeella höpöttäen samalla, kun sade ripsi parvekelaseihin. Olen löytänyt vihdoin helpon jääkahvin ohjeen, joka tehdään ihan tavallisesta suodatinkahvista. Erityisesti hellepäivinä tämä maistuu mulle paremmin kuin kuuma kahvi.

unelmatorttu-ja-jaakahvi (6)

Jääkahvi (K-ruoka)
1 annos

1 dl vahvaa, tummapaahtoista kahvia
1 rkl vaahterasiirappia
2 dl maitoa
jääpaloja

Keitä vahvaa kahvia, noin puolitoista mittaa purua per kuppi. Sekoita vaahterasiirappi kuumaan kahviin ja anna jäähtyä. Kaada lasiin jääpalat, kahvi ja maito. Nauti.

unelmatorttu-ja-jaakahvi (3)

Ihanaa viikonloppua! 

Kommentit

 • Tuija Rajala

  Unelmatorttu on todella herkullista. Jääkahvi olisi hyvää kun on lämmin.

   0
  • Anniina

   Jääkahvi on kyllä lämpiminä päivinä ihanaa 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.