VALIKKO
31.7.2016 19:00

Vaasankadun Kasvihuone ja Luonnonkosmetiikka-workshop

Kaupallinen yhteistyö: Kasvihuone

Joko olette käyneet tutustumassa Vaasankadulle alkukesästä avautuneeseen Kasvihuoneeseen? Kasvihuone on kaupunkipuutarhurin kasvi- ja kukkakauppa, jossa on myynnissä muun muassa erilaisia hyötykasveja, kesäkukkia, leikkokukkia, kukkakimppuja, asetelmia, viherkasveja, maljakoita, ruukkuja sekä oman tuotesarjan luonnon- sekä kierrätysmateriaaleista valmistettuja kodin käyttötuotteita.

Kasvihuoneen Katri on oikea monitaituri. Sen lisäksi että hän on puutarhuri, hän on myös muotoilija ja graafikko. Silmää kauniille siis löytyy. Kiinnitin huomiota esimerkiksi OSB-levystä rakennettuihin pöytään, hyllyyn ja tasoihin, jotka Katri on tehnyt itse yhdessä poikaystävänsä kanssa, samoin ikkunan piirrokset.

kasvihuone (6) kasvihuone (7) kasvihuone (2) kasvihuone (1) kasvihuone (8) kasvihuone (5) kasvihuone (4) kasvihuone (10)

Tämän kaiken lisäksi Kasvihuoneella järjestetään erilaisia workshoppeja. Tällä hetkellä tulossa ovat ainakin kukka-asetelma- ja ikebana-kukka-asetelma-workshopit. Itse osallistuin kuluneella viikolla luonnonkosmetiikka-workshoppiin, jossa valmistettiin itse neljä erilaista ihonhoitotuotetta.

kasvihuone (3) kasvihuone (11)

Teimme hoitavaa hyttysöljyä, kurkkuseerumia, vehnä-avokado-huulivoidetta sekä kuorivat saippuat. Kaikkien tekeminen oli tosi helppoa, nopeaa ja hauskaa. Seerumi ja hyttyshoito valmistuivat vain sekoittamalla keskenään muutamia erilaisia öljyjä. Saippuamassa ja huulivoiteen materiaalit sulatettiin mikrossa juoksevaksi, jonka jälkeen niihin sekoitettiin lisää ainesosia ja annettiin jähmettyä.

kasvihuone (9)

Valinnanvaikeus meinasi iskeä kaikkia ihania eteerisiä öljyjä haistellessa. Kulhoissa on saippuoihin tarkoitettuja erilaisia kuorivia aineita: kaurahiutaleita, nokkosta, kahvia ja ruusunmarjajauhetta.

kasvihuone (12)

Miten näteissä pakkauksissa kaikki nämä öljyt olivatkaan!

kasvihuone (13)

Tässä mun workshop-tuotokset. Kaikki on testattu ja hyvin toimii. Erityisen ilahtunut olen hyttyshoidosta, joka auttaa pistosten kutinaan. Vihaan hyttysiä yli kaiken ja saan pistoksista ihan järkkyjä reaktioita. Myös huulivoide vaikuttaa sopivan mulle, vaikka yleensä mun huulet lähinnä rohtuu erilaisista huulirasvoista.

Mähän innostuin luonnonkosmetiikan tekemisestä nyt ihan kunnolla ja tilasin jo itselleni Katrin suositteleman kirjan Luonnollista kauneutta. (Booky.fi:ssä 5e!) Lupasin tehdä hyttyshoitoa kaikille perheenjäsenilleni, joten tilasin Limepopista raaka-aineita sitä varten, itse tehtyä pyykinpesuainetta varten sekä vähän saippuamassaa…

Odottelen kirjaa vielä saapuvaksi, mutta kiinnostaisi kokeilla ainakin jotain kosteusvoidetta, ripsiseerumia ja suolasuihketta. Tuolta Limepopin sivuilta löytyy myös blogi, jossa on paljon kiinnostavia reseptejä.

Oletteko tehneet koskaan itse kosmetiikkaa? Ja käykääpä Kasvihuoneella, jos ette ole vielä käyneet! 

Kommentit

 • Tuija Rajala

  Mitä kaikkea hienouksia löytyykään täältä kaupasta. Ihania kukkia y,.
  Pitäisi poiketa, kun on menoa Vaasan keskustaan.

   0
  • Anniina

   Niinpä 🙂 Tämä on siis Jyväskylässä.

    0
   • Tuija Rajala

    Mä luin vain Vaasa…..onneksi yksi pojista asuu Jyväskylässä 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.