VALIKKO
26.2.2016 19:39

Vanhoja DIY-koruja 2/3: Emalista

DSC_0374 (2)

Olen ollut elämässäni neljä tai viisi vuotta käsityökoulussa, joista kaksi vuotta aikuisiällä. Tykkäsin molemmilla kerroilla harrastuksesta kovasti, siellä pääsi kokeilemaan monenlaisia tekniikoita ja materiaaleja, mitä ei kotona tulisi kokeiltua. Tosin välillä loppui mielikuvitus kesken: mitä ihmettä mä teen näillä kaikilla käsitöiden tuloksilla? Kaikki tekniikat eivät olleet niin mieleen, esimerkiksi helmityöt ei iskenyt muhun yhtään. Niinpä sillä jaksolla en tehnytkään mitään kovin järkevää.

Emalointi oli aikamoista näpertelyä. Piti olla tosi tarkka, vakaat kädet eikä saanut hönkäillä pulvereita päin, muuten kuvio menee heti pilalle. Myös polttaminen oli tarkkaa, tekele ei saanut olla uunissa liian kauaa, mutta kuitenkin sen verran, että emalijauhe suli. Väreistäkään ei aina tiennyt, miten ne käyttäytyvät. Jos laittoi kahta väriä päällekkäin, toinen saattoi hukkua.

Näissä mun onnistuneimmissa töissä ei olekaan päällekkäisiä värejä. Kolmiokorvikset on tehty kahdessa osassa. Linturintaneulan siipi ja silmä on tehty helmistä.

DSC_0386 (2)P1060021 (2)

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.