VALIKKO
7.3.2016 19:39

Vanhoja DIY-koruja 3/3: Lamppulasihelmet

Lamppulasihelmet on emalitöiden tavoin tehty käsityökoulussa. Taitokeskus on myös aiemmin järjestänyt lamppulasihelmiaiheisia lyhytkursseja, nyt ei näytä olevan kalenterissa. Näiden tekeminen oli aika jännää, kaasupolttimen päällä sulatettiin lasitikkua toisen tikun päälle.

Taitavimmat tekee lamppulasihelmistä vaikka mitä muotoja, elukoita ja värikkäitä kuvioita. Mä olen yksinkertaisen ystävä, joten halusin tehdä pääasiassa yksivärisiä. Joitain pallokuvioita opettelin tekemään, niistä hienoin on alimman kuvan helmi ilmakuplilla. Sydämiä tein myös muutamat.

DSC_0418 (2)

Nämä korvikset on ihan mun lempparit, tosin en ole siihen nähden niitä paljon käyttänyt. Idean nappasin toisista lempparikorviksista, jotka ostin aikoinaan Saksasta 2008, muistaakseni Pimkiestä. Ihan yksinkertaiset roikkuvat korvikset, mutta silti sopivan näyttävät mulle. Se, että helmetkin on tehty itse, tekee niistä erityiset.

P1060034 (2)P1110007 (2)

Tämän koruidean nappasi äitini jostain koruesitteestä. Helmiin on tehty ripustuslenkki ohuesta rautalangasta.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.