VALIKKO
9.3.2016 19:18

Vihdoinkin mulla on pinnatuolit!

Mainitsinkin jo pariin kertaan nämä viime viikolla löytämäni pinnatuolit. Olen haaveillut tällaisista ties kuinka kauan, suunnilleen aina. Tuoleissa ei ole leimaa, joten en tiedä mistä ne ovat alun perin. Ovat kuitenkin oikein tukevat ja hyvässä kunnossa. Halusin juuri tällaiset, joissa on alaspäin levenevä selkänoja eikä toisinpäin. Tuolit odottivat mua Kankitien EkoCenterillä ja maksoin neljästä 45 euroa.

Meillä on nelisen vuotta sitten Jyskistä ostettu pieni ruokailuryhmä, joka on aina ollut mun mielestä ihan ok, mutta olen ollut kyllästynyt siihen jo tosi pitkään. Se on vähän turhan pieni ja lisäksi kolmella mun kaverilla on samanlainen. Pöytään kuuluvissa tuoleissa olevat istuintyynyt ovat menneet aika huonoiksi, samoin pöydän pintaan on jäänyt kuumista astioista valkoisia jälkiä. On siis ihan hyvä aika pienelle päivitykselle!

P3080047 (2) P3080025 (2)

Näiden uusien tuolien kanssa pöytäkin näyttää yhtäkkiä taas ihan hyvältä. Isompi pöytä olisi kiva, mutta ei nyt aivan välttämätön. Täytyy käsitellä tämän pöydän pinta kesällä siistimpään kuosiin ja voihan siinä pitää pöytäliinaa. Uudet tuolit ovat vähän matalat, joten ajattelin ommella niihin istuintyynyt vanhojen (neliskanttisten) sisälmyksiä hyödyntäen.

P3080022 (2) P3080046 (2)

Tuolien maalipinta ei ole mielestäni kovin pahasti kulunut, mutta istuinosat ovat aika kellastuneet. Ajattelin joka tapauksessa käydä nämä hiomapaperin ja pensselin kanssa läpi. Näissä kuvissa en ole vielä edes putsannut tuoleja, todellisuudessa ne odottelevat parvekkeella ja siirsin ne pöydän ääreen vain kuvien ajaksi.

P3080032 (2) pinnatuolit

Mitäs mieltä olette mun kirpparilöydöstä? 

Kommentit

 • Hanna Laine

  Hieno löytö kyllä! Itsekin harkitsin pinnatuoleja (meillä kun on vuosi sitten ostettu ruokapöytä mutta edelleen vanhat tuolit), mutta päädyin siihen että pöytä on pinnatuoleille liian jykevän oloinen. Potentiaaliset tuolit on kyllä kiikarissa, mutta tällä hetkellä syöttötuolit vie kaksi paikkaa pöydästä, joten uusien ruokapöytätuolien osto voi odottaa.

   0
  • Anniina

   Kaikenlaista sitä pitää ottaa huomioon, kun ostaa tuolit ja pöydän erikseen. Mä en tajunnut tuota korkeutta miettiä.

    0
 • Jenni

  Todella hyvä löytö! Mua harmittaa ihan hirveästi että lapsuudenkodissa olleet pinnatuolit on varmaan poltettu nuotiossa ”ylimääräisinä” jossain aikojen saatossa, koska noita on todella hankala löytää järkevään hintaan. Kirpputorillakin hinnat yleensä kipuaa siihen 45 euroon kappale, mitä nyt onnistuit maksamaan koko setistä 🙂

   0
  • Anniina

   No höh! Sellaiset huonekalut on parhaita joilla on tunnearvoa, vaikka lapsuudenkodista tai muualta sukulaisilta saatu. Ja totta kyllä, tuoleista pyydetään usein monta kymppiä per kappale. Näissä mun ei ole tosiaan mitään leimoja, joten ei ole mitään hajua mitä alkuperää ovat ja kuinka vanhat. Ehkä siksi olivat edulliset? Tai sitten Ekocenterissä ei tiedetty kovaa kysyntää 😀

    0
 • Ruut

  Kiva löytö, tuolit näyttää hyväkuntosilta! 🙂

   0
  • Anniina

   Niin ne on, maalipinta vaan vähän kulunut 🙂

    0
 • Tosi makeet tuolit, vähän samanlaisista haaveilen! Meillä on kai juuri tuo pöytä, ainakin näyttää samalta, ja koska meillä on iso ruokailuhuone, haaveilen tuplapöydästä: arkena se olisi iso neliö ja juhliin laitettaisi kaksi pöytää peräkkäin, peitetään liinoilla, joten tavallisuus ei haittaa. Tosin juuri nyt tuo järjestely ei mahdu, koska en pääse eroon pakastimesta, joka vie liikaa tilaa. Mutta tulevaisuudessa! //Anne

   0
  • Anniina

   Tuplapöytä kuulostaa hienolta! Mä haluaisin vähän jykevämmän pöydän, mutta kyllä tuo toistaiseksi menee 🙂

    0
 • riitta

  Näiden pinnatuolien nimi/malli on Lotta. Edullisesti olet löytänyt….. etsin samanlaisia ,yhden vasta omistan

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.