VALIKKO

Yli-innokas parvekeviljelijä

En malttaisi millään odottaa, että tulee kunnolla kevät ja pääsee laittamaan parveketta ja viettämään siellä aikaa. Muutimme tosiaan tähän nykyiseen asuntoon syksyllä ja parveketta ei silloin juuri sisustettu, mitä nyt innoissani ostin pari lyhtyä, kanervan ja laitoin vähän havunoksia ikkunalaudalle. Edellisessä asunnossa meillä ei ollut parveketta ja kaipasin sitä kovasti. Nyt on tilava ja lasitettu.

Ostin eilen muutaman pussin siemeniä ja sain äidiltä muutaman. Äsken laitoin niitä jo esikasvatukseen, olenkohan vähän liian ajoissa? Toivottavasti ikkunalaudalla ei vedä liikaa ja ne lähtevät itämään. Osa on Tregrenissä ja saa nähdä, pitääkö se ruukkuja liian märkinä. Yritin aiemmin talvella kasvattaa siinä mandariineja ja niiden multa meni homeeseen.

P2290002 (2)

Jäävuorisalaattia, kirsikkatomaattia, basilikaa, persiljaa, villirukolaa, jättikurpitsaa ja lehtikaalia. Lisäksi huvittaisi kokeilla vielä ainakin paprikaa ja uudestaan sitä mandariinia. Haluaisin laittaa myös perunoita, mutta ne vie jo aika paljon tilaa…

P2290011 (2)

Olen kerännyt pitkin talvea erilaisia ruukkuja ja purnukoita. Nuo lasipurkit kiehtovat mua ajatuksena, mutta ei ne kyllä taida toimia mitenkään ilman reikiä pohjassa. Teepurkit on mun sukulaistädin vanhat.

DSC_0001 (2)

Tältä siellä nyt tällä hetkellä näyttää. En ole jaksanut vielä viedä noita kuivuneita havunoksia pois ja ne varistaakin ihan kamalasti… Tuo pirttikalusto on vuokranantajan ja meidän pitäisi tehdä sille tilaa häkkivarastoon. Mitenköhän sekin onnistuu… Miksi siellä häkkivarastossa on aina niin hirveä kaaos? En kuitenkaan missään nimessä halua parvekkeelle noin isoa pöytäryhmää, vaan sohvan, jossa voi lekotella.

Suunnitteilla onkin lavoista tehty sohva tuohon kuvan vasempaan reunaan. Kaiteen viereen mahtuisi ehkä pieni parvekepöytä ja tuolit ja takaseinälle olen suunnitellut siirtäväni tällä hetkellä keittiössä olevan valkoisen metallihyllykön. Siihen voisin laittaa kaikki viljelmäni. Ensin pitäisi kuitenkin keksiä sen tilalle keittiöön joku säilytysratkaisu. Tai siis ”keittiöön”, joka on oikeastaan keittiön ja eteisen ja aulan yhdistelmä. Ehkä laitan siitä jossain vaiheessa kuvia (jos kehtaan) ja pyydän sisustusgurujen apua.

DSC_0007 (2)

Nämä tyynytkin odottelevat jo sohvalle pääsyä. Ne on majailleet mun äidin kätköissä vaikka kuinka monta vuotta, olivat mun huoneessa joskus yläasteella. Nuo kaksi ylimmäistä ovat Indiskasta ja niistä tykkään edelleen. Alimmaiset taas näyttävätkin siltä että ovat kymmenen vuotta vanhat, mutta kyllä nuo parvekkeella menee. Lempivärikin on pysynyt samana.

P2290016 (2)

Nämä valot haluaisin ripustaa kattoon, mutta se ei tule olemaan kovin helppoa ja vielä on vähän turhan kylmä alkaa askartelemaan näiden kanssa. Kevät tule jo!

Löytyykö täältä kokeneita parvekeviljelijöitä? Kuulisin mielelläni vinkkejä tai ideoita!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.