VALIKKO

Kirjoituksia unelmista

5.1.2020 15:21

Blogi löytää uuden kodin

Hyvää alkanutta vuotta lukijani.
Joulun aikaan Keskisuomalaisen Stoorin blogiyhteisön bloggaajat saimme tiedon että blogiportaali lopetetaan. Eipä hätää, pienen pähkäilyn, säätämisen ja vääntämisen jälkeen sain vuoden ensimmäisen tekstini julkaistua.
Blogitekstini löytyvät jatkossa osoitteesta: https://unelmakirjoituksia.wordpress.com/

Tässä vielä teille makupala

Iloinen 20-luku

20-lukua sata vuotta sitten sanottiin iloiseksi ja vallattomaksi vuosikymmeneksi. Jazzia, muodin kadonneita vyötäröitä, pitkiä tupakkaholkkeja, elintason nousu ja rahan kuluttaminen, upeat autot, art deco -arkkitehtuurissa, lentoliikenteen lisääntyminen.

Nykyisin on viisasta rajoittaa lentämistä, kuluttamista, tupakointia. Arkkitehtuuri on muuttunut tylsäksi – onhan meillä toki Arkkitehtuurikapina-liike, joten ehkä siihenkin asiaan saadaan muutos. Maailmassa on upeita rakennuksia ja niiden arvo on onneksi ymmärretty ennen kuin kaikki on tuhottu tehorakentamisen huumassa.

Aika paljon on muuttunut sadassa vuodessa, mutta tekemistä riittää ennen kuin ilmastonmuutos, miesten ja naisten välinen tasa-arvo, köyhyys, sodat, nälänhätä, rasismi ja työttömyys saadaan ratkaistua. Mutta edellisten vuosikymmenten aikana kertyneellä viisaudella meillä on kuitenkin mahdollisuus jättää tämäkin vuosikymmen historiankirjoihin iloisuuden ja positiivisuuden aikana.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.