VALIKKO

Kirjoituksia unelmista

19.10.2016 20:16

Salaisuus

“Whatever you think you can do or believe you can do, begin it. Action has magic, grace and power in it.” – Goethe
Tämä ajatelma ja vastaavat voimalauseet ovat olleet vuosia kannustamassa tavoitellessani unelmiani. Usein, kun tielle nousee esteitä, sanon myös itselleni ’älä luovuta’. Mikä on sinun voimalauseesi?
Keväällä 2008 feng shui –kurssilla kuhistiin elokuvasta nimeltä The Secret. Kyse oli oikeastaan samana keväänä julkaistun kirjan puffi-videosta. Kun yhä useampi kohtaamani ihminen alkoi puhua Salaisuudesta, hankin kirjan heti sen ilmestyttyä suomeksi. Kirjan keskeisin sanoma on vetovoiman laki, jonka mukaan saat sen mitä keskityt ajattelemaan – kielteiset ajatukset lisäävät kielteisyyttä ja päinvastoin. Tämän kerrottiin pätevän ihmissuhteisiin, terveyteen, materiaalisiin asioihin ja vaikkapa työelämän tavoitteisiin. Jo 80-luvun puolivälistä olin löytänyt mieltä rauhoittavat harrastukset kuten hatha joogan, meditaation, japanilaisen jousiammunnan kuydon sekä taiji’n ja olin käynyt läpi hengellisen tutkimusmatkani. Salaisuus-kirjan viestissä ei ollut minulle mitään uutta, mutta olin iloinen, että varsin populistisesti kirjoitettu teos ja tehokas markkinointi olivat tavoittaneet monia ihmisiä, jotka aiemmin olivat kenties olleet tietämättömiä kirjan sisältämistä asioista tai vieroksuneet mielen ja näkymättömän maailman voimia.

Sinä keväänä sain idean koota oppimiani ajatuksia unelmien toteuttamisesta ja positiivisesta ajattelusta kurssimateriaaliksi. Joku läheiseni tuhahteli ajatuksilleni, joita hän kutsui vähättelevästi unelmahötöksi. Mitäs siitä, kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä. Minä olin löytänyt jotain itselleni tärkeää ja samalla tunsin selkeyttäväni tietä kohti omaa unelmaani. Yksityisesti sekä aikuisopistojen kautta pitämäni kurssit saivat hyvän vastaanoton. Sain olla useasti todistamassa, kuinka kurssilaisten tavoitteet alkoivat toteutua, monesti se vaati vain uuden näkökulman omaan tilanteeseen tai pienen rohkaisun seuraavan askelen ottamiseen. Tärkeä oivallus oli monelle se, että meidän ei tarvitse tehdä ikäviä valintoja vain miellyttääksemme muita.
Samaan aikaan selailin puutarhakirjoja ja –lehtiä, hahmottelin paperille pihasuunnitelmia, kuten olin tehnyt jo teini-ikäisenä äitini hollantilaisten siemenluetteloiden avulla. Haaveilin omasta puutarhasta, ehkä pienestä puutarhasisustuspuodista jossa voisi ostosten yhteydessä levähtää teekupin ja herkullisen marja- tai vihannespiirakan äärellä.
Omien kurssioppieni mukaisesti tein itselleni suunnitelman puutarhaunelmani toteuttamiseksi. Laitoin hakemuksen uuden kotikaupunkini asuntojonoon ja kirjoitin syksyllä 2009 ylös päivämäärän, 1.5.2010, jolloin toivomani asunto olisi minun. Päivämäärän asettaminen on tärkeää siksi, ettei unelma tunnu vain kaukaiselta haaveelta, näin siihen valmistautuu kaikin tavoin. Pelkkä positiivinen ajattelu ei riitä, unelmien eteen on lisäksi tehtävä päättäväisesti töitä ja poistettava esteitä. 15.1.2010 minulle tarjottiin asuntoa toiveasuntoni viereisestä huoneistosta, joka oli rivitaloryhmän keskimmäinen asunto ja jossa oli huomattavasti pienempi piha kuin tavoittelemassani. Mietin, mikä meni pieleen. Kävin katsomassa asuntoa mutta tuntenut mitään vetoa muuttaa siihen. Yhteinen piha ja ympäristö olivat kuitenkin viihtyisät. Kieltäydyin tarjouksesta ja jätin haun viereiseen asuntoon voimaan. Maaliskuun alussa sain ilmoituksen, että haluamani asunto vapautuisi huhtikuun lopussa ja olin ensimmäinen jonossa. Olin aloittanut uudessa työpaikassa, olin saanut varastostani tyhjennettyä kaiken tarpeettoman ja olin valmis muuttamaan. Voit varmaan kuvitella mitä tuntui, kun Vapunpäivänä join aamukahvit omalla terassillani kevätauringon lämmössä, muistin päivämäärän 1.5.2010 jonka olin kirjoittanut asuntounelmasuunnitelmaani! Unelman ensimmäinen vaihe oli saavutettu. Pääsin vihdoin opettelemaan puutarhanhoitoa, suunnittelemaan 90 neliön kokoista pihaa ihan käytännössä, enkä vain paperilla.
 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.