VALIKKO

Kirjoituksia unelmista

19.11.2016 19:06

Timantti-tiimi

Tehdas-projektimme on puolivälissä ja paljon tässä lyhyessä ajassa tapahtunut, kiitos innostaville vetäjille. Yksi meistä on saanut opiskelupaikan, toisella on yritysostoneuvottelut käynnissä, muutamalla suunnitelmat oman yrityksen perustamiseksi hyvässä vaiheessa ja osalla uuden ammatin opiskelu suunnitteilla. Itse olen vihdoin onnistunut pääsemään muutamaan työhaastatteluun. Olemme yhdessä pohtineet asioita ja arvoja jotka ovat meille henkilökohtaisesti työympäristössä ja työn toteuttamisessa tärkeitä. Joku arvostaa luovuutta ja itsenäistä päätösten tekoa, toinen selkeitä sääntöjä tai tiimityötä.
 
Olemme saaneet hyviä vinkkejä erilaisista koulutus- ja työmahdollisuuksista, olemme päivittäneet cv’mme nykyaikaisiksi ja tutustuneet erilaisiin sähköisiin portfolioihin. Kun ikää on 45+ ja työkokemusta, harrastuksia ja elämänkokemusta takana yli 20 vuotta on jokaisen elämänportfolio kuin seikkailukirja. Nämä monimuotoiset taitomme ja kokemuksemme jäävät piiloon, kun työnantajat tuijottavat vain todistuksia ja loppututkintoja. Meillä on niin paljon enemmän annettavaa. Meidän porukka on kertakaikkisen upea! Tervetuloa Uudenmaan alueen työnantajat tutustumaan Tehdas-projektin Timantti-tiimiin Vihtiin, Lohjalle ja Hankoon.
Kun 20-30 vuotiaana hain töitä, avasin Hesarin Avoimia työpaikkoja sivut, löysin sopivan ilmoituksen, soitin ja sovin haastattelun ja aloitin työt seuraavalla viikolla. Jäätyäni nyt 30 työvuoden jälkeen työttömäksi olin siinä uskossa, että TE-toimisto auttaa minua työnhaussa tai että mol.fi sivuilla ilmoitetaan kaikki vapaat työpaikat. Olen kuitenkin oppinut, että TE-toimistohan ei todellakaan kerro mitään työnhakijan näkökulmasta tärkeitä tietoja, ellei niitä nimenomaan osaa kysyä. Nuoremmille blogini lukijoille tiedoksi, että TE-toimisto oli minun nuoruudessani nimeltään Työvoimatoimisto, jonka tehtävänä oli nimenomaan työpaikkojen tarjoaminen. Näihin kysymättä jääneisiin kysymyksiin Tehdas-projekti on antanut vastauksia. Kuluneiden viikkojen aikana olen siis lisännyt profiilini Monsteriin, kuntarekryyn, valtiolle.fi-palveluun, StaffPointiin, Adeccoon, Varamiespalveluun ja henkilökohtaisesti olen näiden lisäksi täyttänyt 5-6 eri yrityksen sähköiseen henkilörekisteriin oman työ- ja koulutushistoriani. Yhden sähköisen profiilin täyttämiseen menee keskimäärin tunti, eikä silti ole mitään takeita, että ne johtavat yhteydenottoihin. Olen kuitenkin positiivisella mielellä – tiedän että kelpaan edelleen, minulla on uusia suunnitelmia ja monta antoisaa työvuotta edessä.

Tutun ja turvallisen työpaikan mentyä alta, saattaa tulevaisuus pelottaa. Sinulla on kuitenkin repullinen kokemuksia mukanasi, valitse niistä ne jotka rohkaisevat sinua kohtaamaan tämän hetken haasteet ja kevennä reppua heittämällä pois turhat taakat. Nauti tästä hetkestä, ole läsnä kaikessa mitä teet.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.