VALIKKO
7.1.2019 22:26

Kaason hääpuhe

Hääpuhe saattaa jännittää ensikertalaista, joten tässä muutamia muistettavia seikkoja lyhyesti tiivistettynä.

 

Kaaso voi ottaa puheessaan esille

 

  • missä ja milloin tapasi morsiamen ensimmäistä kertaa tai pariskunnan (jos on tavannut yhtäaikaa)
  • hauskat hetket, joita on viettänyt morsiamen kanssa esimerkiksi työkaverina tai opiskelukaverina/lapsuudenystävänä/siskona
  • mitä hän merkitsee henkilökohtaisesti, esim. ”olet ollut paras kaverini”, ”aina hyvä kuuntelija”, ”kuin sisko minulle” tai  jos et keksi mitään, niin ->”hän jo pienenä haaveili tuollaisesta (sulhasen piirteet) omaavasta miehestä”
  • mistä morsian sinun mielestäsi tiesi, että juuri tämä tyyppi on hänelle se oikea
  • miksi sinun mielestäsi kaasona tämä mies on juuri tälle morsiamelle oikea/paras puoliso (esim. samat harrastukset, samat arvot, täydentävät toisiaan, uskovat samalla tavoin jne)
  • kuinka tunnet sulhasen (jos tunnet)
  • hauskoja tarinoita ensitapaamiseen liittyen (morsiamen ja sulhasen), esim. rengas meni puhki,  se oli ainoa kahvila kaupungissa, toiset treffit menivät myttyyn ja hän tapasikin…
  • kuinka he mielestäsi toimivat parina, esim. päättävätkö yhdessä asioista, onko samanlaiset, erilaiset tai toisiaan täydentävät luonteet/tavat/temperamentit (esim. molemmat savolaisia)
  • miten sulhanen ja morsian tapasivat tulevat appivanhemåansa ja liittyikö siihen jotain kommelluksia tai uutta opittavaa
  • onnittele tuoretta paria

 

Puheesta on helpompi tehdä henkilökohtaisempi mitä pidempään on tuntenut hääparin.

On kuitenkin muistettava, että jos hääjuhlassa on lapsia tai iäkkäämpiä henkilöitä tai sellaisia kutsuvieraita, jotka eivät kuulu lähipiiriin, niin hääpuheeseen ei kannata kiinnittää intiimimpiä yksityiskohtia parin elämästä. Jos kyseessä on monikulttuuuriset häät, ota häiden vallitseva kulttuurinormi huomioon.

Älä esimerkiksi kehota ketään halaamaan toisiaan, jos siitä ei ole etukäteen sovittu.  Huomioi myös, että morsiamen ulkoasussa ihoa myöten voi olla erilaisia kulttuurisidonnaisia seikkoja, kuten hennatatatuointeja. Vältä katsomasta sulhasta silmiin ja pitämästä liian huomiota herättäviä ja morsiamesta huomiota poisvieviä asusteita. Puhu sellaisella kieltä, jota kaikki ymmärtävät. Huomioi, jos morsian ja sulhanen puhuvat äidinkielinään eri kieltä.

 

Lisävinkkejä:

Meidän häät

Mennään naimisiin. Koskettava ja hauska -näin syntyy hyvä hääpuhe

How to Write a 90-Second Wedding Toast

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.