VALIKKO
29.9.2018 21:50

Sävellykset nuoteiksi

Monet musiikkia itse tekevät perustavat vlogeja, Soundcloud-tilejä ja muita vastaavia tuodakseen omaa musiikkiansa esille. Markkinointi onkin todella tärkeä asia uraansa aloittavalle tulevalle tähdelle. Monet artistit ovat pongahtaneet julkisuuteen tee-se-itse-videoiden ja toki myös erilaisten kykyjenetsintäkilpailuiden kautta.

 

Mitä tapahtuu ennen tuota vaihetta: ennen lehdistötiedotteita ja keikkoja paikallisissa klubeissa?

 

Sinulla on laulunsanat, mutta sävellystä täytyy hioa. Mitä siis tarvitset? Vastaat ehkä että äänitysstudion. Oma vastaukseni on hieman perustasoisempi.

Voit nauhoittaa omaa lauluasi tai soittoasi ja luoda sävellyksesi oikeiksi toistettaviksi nuoteiksi esimerkiksi sellaisella ohjelmalla, kuin Noteflight.

Vastaavia ohjelmia on toki muitakin, kuten esimerkiksi Flat, johon voi kirjautua Facebookin ja Googlen kautta.

Muistathan, että sanoittaessasi ja säveltäessäsi teoksia, sinulla on niihin tekijänoikeus. Varmistaaksesi omien oikeuksiesi toteutumisen asian osalta, voit tehdä halutessasi sopimuksen Sanaston tai Elvis ry:n  kanssa.

Lisätietoa

 

Suomen Musiikintekijät

 

Jos mietit omaa tasoasi tai haet rohkeutta nauhoittamista varten, niin voit käydä kurkistamassa näitä aloittelevia artisteja ja tulevaisuuden toivoja (en saa provisiota näistä maininnoista tai muutakaan hyötyä).

Cami

Joseph Vincent

Korantemaa

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.