VALIKKO
27.4.2018 08:42

Videoneuvotteluohjelmat

Videoneuvotteluohjelmat mahdollistavat etätyön, kokouksiin, luennoille ja webinaareihin osallistumisen valtakunnallisesti  sekä maailmanlaajuisesti. Itse osallistuin maailmanlaajuiseen verkkokoukseen tänä aamuna ja testasin itselleni uutta verkkokokoustyökalua nimeltään Fuze.

Tarkempi tutkiskelu paljasti, että Fuzea käyttävät useat tunnetut brandit, kuten National Geographic, Astra Zeneca ja AP (Associates Press)

Ohjelma toimi lähes moitteetta aikaerosta, välimatkoista  ja verkkoyhteyksien nopeusvaihteluista huolimatta.

Webinaareille ja luennoille olen osallistunut Adobe Connection Prota käyttäen. Muita tunnettuja verkkokokousohjelmia ovat mm. GoToMeeting

ja WebEx.

Mitä hyötyä tällaisista ohjelmista on?

Verkkokokoukset säästävät matkakuluja ja pienentävät riskiä olla pääsemättä kokoukseen liikenneruuhkan, peruuntuneiden lentojen  tai hankalien sääolosuhteiden vuoksi. Verkkokokoukseen voi osallistua oman kuntonsa mukaisesti, eikä sen aikana ole pakollista vaan istua paikoillaan. Tämä ilahduttaa etenkin niitä, joilla on tuki-ja liikuntaelinsairauksia, tarkkaavaisuushäiriö tai sosiaalisten tilanteiden pelko. Verkkovälitteisyys ja uudet applikaatiot mahdollistavat päätelaitteista riipppumattoman osallistumisen eli kokouksiin ja luennoille voi osallistua myös älypuhelimen tai tablettitietokoneen kautta,

 

Myös lääkärikäynnit (konsultaatio) ja psykoterapiakäynnit on mahdollista suorittaa verkkovälitteisesti.

Esimerkkejä:

KRY Läkarbesök i mobilen (på svenska)

MinDoktor (på svenska)

Nettiterapiat (suomeksi)

Verkkopsykologi Anttonen (suomeksi)

 

Lisätietoa:

Rebecca Ratcliffe: Thousands go online for therapy. But does it work? The Guardian

Talkspace: Online therapy: what do you need to know

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.