VALIKKO
23.8.2018 22:41

Viestijä on vähän väsynyt

Tämä päivä iski päälle kuin raekuuro kesähelteellä. Lujasti, terävästi ja vasten kasvoja. Viestintää jokaisella kouluasteella lukeneena, tuntuu jotenkin käsittämättömältä, mihin kaikkeen ihmisen täytyykään venyä. Mieleni palaa takaisin pisteeseen, josta kaikki vastoinkäymiset alkoivat.

Vuosi oli tuolloin 2013. Suoritin  ylempää korkeakoulututkintoa työn ohessa ja tein samalla mediamyyntiä huipputasoisesti.  Olin aloittanut jo pro graduni valmistelun, kun sain tietää tulevista yt-irtisanomisista. Otin tarjotun pakettiratkaisun ja suljin työpostini, palautin avaimeni ja autopaikkaruudun oikeudet. Suljin työpuhelimeni liittymän. Olin taipunut, mutten poikki.

Hakeuduin pian suuren mediatalon palvelukseen ja aloitin taas kaiken alusta: uudet työkaverit, uudet kulkuluvat, uudet käyttäjätunnukset, organisaatiokaaviot ja autopaikat.  Kaksi viikkoa aloitukseni jälkeen, sain tiedon yt-neuvotteluista koeajalla, joten jäin suosiolla kelkasta pois. Tulin viimeisenä, lähdin ensimmäisenä. Opintoni olivat vielä kesken.

Sen jälkeen luulin kuitenkin optimistina, että kaikki kääntyisi vielä hyväksi ja minut palkattiin ennen valmistumistani oman alani töihin. Tein jopa kahta työtä yhtäaikaa. Sain rahoitettua lasteni harrastukset ja pienen ruosteisen tilaihmeautoni vuosihuollot. Hankin jopa kuntosalijäsenyyden. En osallistunut edes omiin maisterinvalmistujaisiini, koska halusin tehdä töitä sen päivän, kun töitä kerrankin oli.  Elämä näytti valoisalta, kunnes sain tietää uusista yt-neuvotteluista ja vain viisi kuukautta valmistumiseni jälkeen, minut irtisanottiin tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Nyt useita työpaikkoja, toimeksiantoja ja määräaikaisuuksia tehneenä, en odota enää mitään. Katson kaikkea avoimin silmin.

Otan  kaiken tapahtuvan vastaan kokemuksina ja uusina riveinä ansioluettelooni.  Kun aloitin viestinnän yliopisto-opinnot, rakastin viestintää ja tahdoin tietää siitä lisää.  Muistan ikuisesti, kuinka Peirce oppeineen painui mieleeni ensimmäistä kertaa: nothing is a sign, unless it it intepreted  as a sign. Olin täyttänyt opettajieni toiveet ja hakeutunut yliopistoon ja tullut hyväksytyksi.

Tämä päivä oli haastava, mutta tein tämän tsemppivideon muistuttamaan, että hankalista ajoista on aiemminkin selviydytty.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.