VALIKKO
11.1.2016 12:51

Rantaraittia vastapäivään

Istun yhteysaluksella, joka menee saareen. Kyydissä on minulle tärkeitä ja monta tuntematonta. Tämä kohta liikkuu meren pintaa pitkin. Moottori hyrskyttää, ja merenkäynti tuntuu aavistuksen verran. Ihminen on liikkuvassa kohdassa aivan rauhassa. Tuore vuosi kurkottaa eteenpäin ja kysyy, mitä se tuo.

Kun en kaupungissa pääse saareen, menen kiertämään järven. Rantaväylän hurina kuuluu Kuokkalan puolelle vain vaimeasti. Metsäpätkä on suosikkini, ja sen jälkeen kuivat pitkät kullanväriset kaislat.

Joskus ajattelen, miten nämä kanssakaupunkilaiset, kirkkaisiin urheiluvaatteisiin pukeutuneet lenkkeilijät erottuvat toisistaan? Minne he menevät, kun haluavat mennä parhaaseen mahdolliseen paikkaan?

He tulevat Rantaraitin liittymistä asfalttireitin eri kohtiin, menevät takaisin lähtöpisteisiinsä tai lopettavat uuteen paikkaan. Kullakin heistä on oma koti, tarina ja tehtävä. Kun järven päällä on jäinen silta, meillä kaikilla on enemmän reittivaihtoehtoja.

Joskus yksittäistä ihmistä on kuvattu saarena. Tänään ajattelen, että olemme risteävillä reiteillä, tulemme eri kohdista, menemme eri kohtiin ja kohtaamme tai emme kohtaa. Kaikille saari ei välttämättä ole ollenkaan kiva paikka.

Tässä blogissa etsin merkillisiä kohtia ja kohtaamisia. Olen vesien äärellä ja tukevasti mantereella. Kohtaan inspiroivia ihmisiä, etsin heistä heidän parastaan ja kerron, mitä olen löytänyt. Ihmettelen ilmiöitä ympärilläni ja muotoilen ne teksteiksi. Innostuessani otan kantaa asioihin, joihin tekee mieli ottaa kantaa tai kuvaan tapahtumia, joissa olen saanut olla.

En ole ihan varma, kumpaan suuntaan Rantaraittia kannattaa kiertää, jos haluaa nähdä mahdollisimman monta erinäköistä kanssaliikkujaa? Tai jos haluaa kävellä aivan rauhassa yksin?

Kommentit

 • Lotta-Riina

  Hieno alku! Jään mielenkiinnolla seuraamaan.

   0
  • Vilja

   Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit ja tervetuloa Lotta-Riina!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.