VALIKKO
3.1.2016 19:11

Jäälyhtyjä

Nyt kun on viimein saatu asteet kunnolla miinukselle tällekin talvelle, on hyvä aika tehdä jäälyhtyjä. Nämä kauniit valontuojat ovat kuuluneet omiin talviin jo ihan lapsuudesta saakka. Jotain lumoavan kaunista tuossa jään ja tulen yhdistelmässä vain on.

P1010747

Ja tekeminenkin onnistuu helposti. Kylmää vettä astiaan, odotellaan (mutta ei liian kauaa), kaadetaan lyhty ulos astiasta, tehdään päälle reikä, että saadaan vesi ulos ja kynttilä sisään ja TADAA! Siinä se on, jäälyhty.

P1010759

Sitten voikin alkaa vähän hifistelemään. Vettä voi värjätä esim. elintarvikeväreillä, astiaan voi upottaa risuja, havuja, kukkia, ihan mitä vain. Tai miten olisi vaikka tiilen muotoisia maitopurkilla tehtynä tai tällainen tuikkukuppi, joka on tehty pyöreään astiaan, ja laitettu pienempi muoviastia (lasiastia ei toimi, testattu on ja se juuttui niin tiukkaan kiinni, että piti sulattaa koko teos, että sain sen irti…) sisälle, kiviä painoksi ja jäätymään.

PC300540

Näissä vain mielikuvitus on rajana. Nyt vain toivotaan, että pakkanen pysyy, ettei lyhdyt sula.

PC300537

Ja joskus voi käydä niin, että karkaa mopo käsistä…

P1030829

Niin ja muistakaahan laittaa riittävästi vaatetta päälle, ettette vilustu.

P1010731

Kommentit

 • Riikka

  Kiva blogi sulla! Roikuin varmasti mukana. 🙂 Mä en ole koskaan tehnyt jäälyhtyjä, joten taidanpa kokeilla näillä sun ohjeilla.

   0
  • Maria Korhonen

   Kiitos, kiva kuulla 🙂 tervetuloa mukaan! Kannattaa tosiaan kokeilla 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.