VALIKKO
9.1.2016 16:07

Tervetuloa meille!

Seuraa kotitalosta-blogia Bloglovinin kautta

Koska kyseessä kuitenkin on sisustuspainotteinen blogi, on tähän väliin hyvä avata ovi meidän kotiimme. Ja mikäs sen loogisempaa kuin aloittaa kierros sieltä, mistä tullaan sisälle eli eteisestä. Pahoittelen heti alkuun kuvien huonoa laatua. Tällä valonmäärällä en onnistunut saamaan parempilaatuisia kuvia.

IMG_0547

P1090975 P1090979

P1090981

Ensin pari faktaa kodistamme. Me asumme paritalossa. 110 asuinneliötämme pitävät sisällään 3 makuuhuonetta, avoimen tilan, jossa on eteinen, olohuone ja keittiö sekä kodinhoitohuoneen, pesuhuoneen ja saunan. Varsin kompakti kokonaisuus meidän viisi henkiselle perheellemme. Talomme valmistui keväällä 2013 ja olimme itse mukana valitsemassa kotimme pintamateriaalit. Kaksi ja puoli vuotta tässä on nyt asuttu, ja vaikka sisustusmaku on tänä aikana paljon muuttunutkin, olen edelleen kaikin puolin tyytyväinen valintoihimme.

P1080964

Mutta nyt itse asiaan eli meidän eteiseen. Tämä on siis näkymä, joka aukeaa kun astuu sisään etuovestamme. (Tai tämä on siis se ideaali, todellisuudessa tältä matkalta etuovelta takaovelle lojuu ties minkälaista estettä: vaatetta, lelua, imuria…) Mutta pysytään nyt tässä esteettisemmässä mielikuvassa.

P1070925

Ja sitten poislähtiessä näkymä on tämä.

IMG_0553

Meidän eteisestä löytyy myös muutama lempihuonekaluni. Tämä vanha 50-60-luvun senkki on aarteeni. Etsin pitkään eteiseemme tällaista senkkiä, mutta vastaan ei tullut kuin erittäin kalliita tai huonokuntoisia yksilöitä tai ne sijaitsivat liian kaukana. Tämä yksilö löytyi sitten pitkän etsinnän jälkeen tutulta. Ja voi että olen iloinen, että se löytyi. Mieheni ei ymmärtänyt visiotani aluksi ollenkaan, mutta kun senkki siirrettiin paikoilleen, joutui hän (taas kerran) pyörtämään puheensa.

P1070954

 

P1090983P1090972P1090989

Toinen suosikki sijaitsee myös eteisessä. Tämäkin pitkän etsiskelyn tulos. Halusin meille ehdottomasti jotain betonista sisälle. Aluksi se oli sohvapöytä, mutta yhden epäonnistuneen kokeilun ja sopivien jalkojen löytymisen ongelman vuoksi, se idea jäi toteutumatta. En kuitenkaan luovuttanut vaan jatkoin betonihuonekalun työstämistä. Kunnes tajusin, että eteisemme tarvitsee penkin ja takan takana oleva tila on täyttämättä. Siitä se ajatus sitten lähti ja viime kesänä toteutin haaveeni betonisesta huonekalusta. (Tästä projektista kerron myöhemmin yksityiskohtaisemmin lisää.)

P1070961

Eteistilastamme löytyy myös avohyllykkö (ei kutsuta sitä kirjahyllyksi, koska joku sisustussuunnittelija on joskus sanonut, että kirjahyllyssä saa olla vain kirjoja. Ja koska tässä niitä ei montaakaan ole, niin kutsutaan sitä avohyllyköksi.)

P1070939

Siinä se, eteisemme. Toivottavasti viihdyitte. Ensi kerralla pääsette sitten vähän peremmälle.

 

 

Kommentit

 • Liina

  Tuo senkki on aivan ihana! Kuten myös koko eteinen muutoinkin. Tykkään kovasti!

   0
 • Anna

  Minäkin tykkään tuosta senkistä, sopisi myös meille. Ja innolla jään odottamaan juttua tuosta betonipenkistä. Se miellyttää mun silmää kovasti.

   0
  • Maria Korhonen

   Kiitos Anna 🙂 Laitan tosiaan jonkunlaista ohjetta ja yksityiskohtaisempaa selostusta penkin tekemisestä jossain vaiheessa, jos siitä olisi apua muillekin betoniin hurahtaneille. Ja kesällä, kun pääsee taas betonihommiin, niin tulee varmasti muitakin ohjeita. Suunnitelmia on jo, vielä ei vaan pääse toteuttamaan 😀

    0
 • Minna Rajala

  Kaunis koti! Kivan avara ja valoisa ja upeita yksityiskohtia 🙂

   0
 • Elina

  Kaunista! Meillä juurikin remontti meneillään ja lattiamateriaalien valitseminen käynnissä, joten mitä tuo teidän kaunis laminaatti/parketti on? 🙂

   0
  • Maria Korhonen

   Kiitos Elina kommentista 🙂 Meidän lattia on Balterion Glaze Cherry laminaatti. Ilmeisesti Upofloorin maahantuomaa. Valkoinen laminaatti meinasi osoittautua mahdottomaksi, kun rakentaja ei suostunut niiden huonon laadun vuoksi niitä asentamaan. Tätä ennen asennettiin kahta eri laminaattia, joista molemmat vaihdettiin, kun ne jo asennusvaiheessa alkoivat saumoista repsottamaan. Tähän olen kyllä ollut tyytyväinen, ei ole ihan tasaisen valkoinen, jolloin antaa tahrat ja liat aika hyvin anteeksi (ei tarvitse olla joka päivä kuuraamassa lattioita) On myös kestänyt hyvin tätä rymyporukkaa. Siinä ajellaan päivittäin autoilla, mopoilla ja ties millä, eikä isompia kolhuja ole tullut 🙂

    0
 • Ruut

  Kylläpä siellä näyttää kivalta ja paljon samoja juttuja, joista itse tykkään myös 😉

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.