VALIKKO
19.10.2017 10:52

Alvar Aalto museossa

Tiesittekö, että Jyväskylästä, läheltä rantaväylää sekä yliopiston rakennuksia, löytyy Alvar Aalto museo? Museo sijaitsee hieman piilossa kaikelta, joten se on saattanut jäädä monelta kokematta. Itse olen muistaakseni vieraillut museossa viimeksi kouluaikoina, mutta sen jälkeen ei ole tullut vain lähdettyä, vaikka välillä mielessä on käynytkin. Nyt Kuppilan tädin tarjotessa mahdollisuutta vierailulle, oli mielenkiintoista lähteä katsastamaan museo sekä museon yhteydessä sijaitseva Alvar Aalto Museum Shop.

Museon yhteydestä löytyy lisäksi sympaattinen Cafe Alvar, joka on panostanut muiden herkkujen lisäksi myös gluteenittomaan sekä vegaaniseen tarjontaan.  Kahvilaan voi poiketa museovierailun yhteydessä tai muuten vain, ja se on avoinna museon aukioloaikojen mukaan.

Juotuamme kahvit Cafe Alvarissa, pääsimme opastetulle kierrokselle museoon. Oppaan avulla kuulimme paljon mielenkiintoista Alvar Aallon elämänvaiheista sekä hänen tuotannoistaan aina arkkitehtuurista huonekaluihin. Alvar Aallon itselleen suunnittelema talo sekä suurempi ja hulppeampi Villa Mairea olivat ihanan ajattomia suunnitelmia niin sisältä kuin ulkoa. Olikin hauska huomata kuinka  tuo Alvar Aallon aikainen tyylisuuntaus on tehnyt paluuta jo jonkin aikaa, ja samat sisustuselementit löytyvät myös tämän päivän kodeista. Esimerkiksi Villa Mairean lattialta löytyvään paimentolaismattoon törmää nykyään monessa blogissa sekä sisustuslehdessä. Lisäksi monet huonekalut, valaisimet sekä astiat ovat klassikoita, joita ostetaan niin uustuotannosta kuin kaivellaan isovanhempien ja vanhempien varastoista.

Alvar Aallon suunnittelemat valaisimet sekä nojatuolit näkisin myös omassa sisustuksessani. Kultakello valaisimen sijoittaisin mielelläni olohuoneeseen ja Aalto jakkarathan nyt sopivat mihin tilaan vain. Myös Aallon myös valaisimet kuten käsikranaatti ja ampiaispesä, ovat ihanan ajattomia ja lähes joka tilaan sopivia. Suomalaisella designilla on kuitenkin hintansa, joten tällä hetkellä tyydyn vain haaveilemaan.

Museon yhteydestä löytyvä Alvar Aalto Museum Shop tarjoaa designia aina huonekaluista piensisustukseen. Lisäksi kauppa on Artekin tuotteiden jälleenmyyjä, joten myös Artekin koko tuotantoa on mahdollista tilata heidän kauttaan. Kauppa oli kauniisti sisustettu ja tuotteiden esillepanoon panostettu, joten jo pelkkä käynti kaupassa kannattaa. Kaupalta löytyy muuten myös verkkokauppa, mistä on mahdollista tilata kirjoja, designtuotteita sekä lippuja museoon. Joten jos paikan päälle ei ole mahdollista päästä, kannattaa hyödyntää nettikaupan tarjonta.

Suosittelen kyllä käymään Alvar Aalto museossa, ja jos kaipaa tekemistä ulkopaikkakuntalaisten vieraiden kanssa, niin tämä on yksi paikka, mihin heidät kannattaa Jyväskylässä tutustuttaa.

Museon aukioloaikoihin sekä hintoihin pääset tutustumaan täällä.

Kiitos vielä Kuppilan tädille sekä Alvar Aalto museolle mukavasta illasta!

Kommentit

 • Kuppilan täti

  Olipa kivaa, kun pääsit mukaan! Jasulle jo sanoinkin kotimatkalla, että mähän saisin helposti järjestettyä monenlaisia retkiä tälle poppoolle 🙂

   0
  • Maria

   Kiitos vaan järkkäilystä, ja mielellään olen mukana uusillakin retkillä 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.