VALIKKO
13.2.2018 15:22

Amppelit ikkunalla

 

Taas mä tulin esittelemään teille viherkasvejani. Olen tällä hetkellä vaan niin tykästynyt tuohon vihreään väriin, ja siihen, että olen saanut viherkasvit pysymään hengissä ja suhteellisen vihreänä.

Tällä kertaa kasvit pääsivät vähän korkeammalle nauttimaan valosta, kun nostin muutaman kasvin amppeliin roikkumaan. Minun on pitänyt jo pitkään laittaa muutama amppeli ikkunalle, mutta en keksinyt mitään kivoja amppeleita. Yritin etsiä vaaleaa nahkanarua, josta olisin kehitellyt amppeleita, mutta en ole onnistunut sitä vielä löytämään. Löysin nyt kuitenkin kaapista aikoja sitten, muistaakseni Ruotsista, ostamani hamppunaruamppelin. Toinen, metallinen amppeli, osui sattumalta silmiini Plantagenilla.

 

 

Plantagenilta löytämäni amppeli on todella kiva. Koukku työnnetään ruukun läpi ja pohjaan ruuvataan musta levy, joka toimii aluslautasena. Näitä saisi halutessaan roikkumaan monta alekkainkin. Ruukussa kasvava juoru on vähän huonossa hapessa talven jäljiltä, niin kuin moni muukin kasvini, mutta toivottavasti lisääntyvä päivänvalo saa ne kohta kukoistamaan. Ainakin uutta versoa pukkaa vähän joka ruukusta, joten toivoa ainakin on. Amppelit näyttävät tulevaisuudessa vielä paremmilta, kunhan nuo kasvit vähän kasvavat ja lähtevät roikkumaan kunnolla.

 

 

 

Mikäli kaipaat lisää vihreitä kuvia, käy lukemassa myös aiemmin kirjoittamani juttu Lisää vihreää kotiin.

 

 

Seuraathan Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa.

 

Kommentit

 • Birgitta Kemppainen

  Mulla kaikki vihreä vain kuolee! Ehkä pitää kevättä kohti ottaa taas joku uusi yritys. 😀

   0
  • Maria

   Talvi on kyllä tosi haastava vuodenaika kasveille. Keväällä on hyvä aloittaa, onnistumisprosentti on paljon suurempi 😀

    0
 • Minna Rajala

  Noista amppeleista tulee varmasti upeat, kun pääsevät kukoistamaan vielä lisää! Onnittelut myös kasvien hengissä pitämisestä! Mä en ole ollut siinä hyvä enää pitkään aikaan 😀

   0
  • Maria

   Mä oon ollut aina tosi huono kasvien kanssa. Aina oon tykännyt kyllä viherkasveista, mutta saanut ne kuolemaan nopeasti. Nyt oon huomannut kehitystä viherpeukalon suhteen 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.