VALIKKO
23.7.2018 15:41

Asuntomessujen ehdoton helmi on Bunkkeri

No niin, tässä näitä nyt tulee, lupaamiani postauksia asuntomessuilta. Ensimmäisenä ehdoton suosikkikohteeni tämän vuoden messuilla eli kohde 16 Bunkkeri. Uutuutta kiiltelevien talojen joukossa bunkkeri ei jäänyt kakkoseksi, vaan oli messujen ehdoton helmi. Enkä varmasti ole ainut, joka on tätä mieltä.

Porin asuntomessut 2018, kohde 16 Bunkkeri

 

Vuonna 1937 rakennettu entinen Shellin asuin- ja autovajarakennus oli ennen kunnostusta ollut tyhjillään jo 20 vuoden ajan. Talo oli todella huonossa kunnossa, ikkunoita oli rikottu ja linnut olivat tehneet pesiä sisälle. Onneksi entistäjä Juha Heino huomasi rakennuksen potentiaalin, otti haasteen vastaan ja osti 5000 eurolla talovanhuksen ja kunnosti sen kahdessa vuodessa upeaksi kodiksi. Yli 5000 työtuntia ja 70 tuntiset viikot rakennuksella kertovat, että kunnostamiseen on nähty vaivaa ja se on tehty huolella vanhaa kunnioittaen, mutta uudella tekniikalla varustettuna.

 

Porin asuntomessut 2018, kohde 16 Bunkkeri

 

Talossa on yhteensä kolme kerrosta. alimmassa, matalassa kellarikerroksessa sijaitsevat sauna ja pesutilat. Keskimmäinen kerros on pyhitetty oleskelulle ja sieltä löytyvät keittiö, ruokailu- sekä oleskelutilaa. Keskimmäisestä kerroksesta ylimpään pääsee kulkemaan takorautaisia kierreportaita pitkin. Ylimmästä kerroksesta löytyy vielä kaksi makuuhuonetta sekä aulatilat. Jokaisessa kerroksessa on oma vessa. Ylimmästä kerroksesta on lisäksi käynti kattoterassille, joka bunkkerissa korvaa pihan. Osittain katetusta terassista on kuulema tulevina vuosina tulossa viherkeidas. Hieno yksityiskohta oli myös terassin ulkoseinään jätetty himmeä graffiti, joka on osaltaan kertomassa talon historiaa vuosilta, jolloin kukaan ei pitänyt siitä huolta.

 

Bunkkerin katolta löytyy pihan korvaava kattoterassi, jossa osa on katettua ja lasitettua tilaa.

 

Alimman kerroksen oleskelutila

 

Bunkkerin sisustuksessa on käytetty paljon Hakolan kalusteita.

 

Bunkkerin kauniit matot ovat Nest Factorylta, ja taide Helsinki Contemporarylta

 

Iso hatunnosta Juha Heinolle, joka entisöi talon uuteen loistoon. Jokainen yksityiskohta on kyllä mietitty ja hiottu viimeiseen asti eikä ole menty sieltä, mistä aita on matalin. Juuri oikeanlaisten, talon tyyliin sopivien tavaroiden ostoon on käytetty aikaa ja vaivaa. Esimerkiksi yli 100 vuotta vanhat, pariisilaisesta huutokaupasta löydetyt, kierreportaat ovat huikea yksityiskohta.

 

100 vuotta vanhat takorautaiset kierreportaat on löytö pariisilaisesta huutokaupasta

 

Myös tiilipintaa on jätetty kauniisti esille, ja se sopii talon rouheaan tyyliin, samoin kuin massiiviset keittiön tasot, jotka on pinnoitettu betonilla.

 

Massiiviset keittiöntasot on betonia

 

Kaunis tiilipinta tulee kauniisti esiin seinään upotetun vitriinin takaa

 

Myös sisustus sopi talon henkeen, vaikka se oli jotain ihan muuta kuin mitä olisi voinut odottaa. Runsaat marokkolaiset matot, näyttävät maalaukset seinillä, värien runsaus saivat ihastumaan hetkessä. Hakolan Annaleena Hämäläisen käsialaa oleva sisustus on yhdistelmä kirkkaita värejä ja neutraaleja pintoja, vanhoja klassikoita ja uutta designia. Sisustuksessa oli käytetty paljon Hakolan tuotteita, tuttuja ja uusia tuttavuuksia. Hanna Anosen suunnittelema Cocktail -valaisin on todella kaunis ja massiivinen yksityiskohta keskikerroksen oleskelutilassa. Myös Nest Factoryn matot olivat ihanan värikkäitä ja huomiota herättäviä. Lisäksi seinille nostetut Helsinki Contemporarylta lainatut maalaukset on mietitty jokaiseen huoneeseen tarkasti.

 

Hanna Anosen suunnittelema Cocktail -valaisin

 

Hakolan malliston Edit-hyllyn on suunnitellut Samuli Helavuo

Hakolan malliston Edit-hyllyn on suunnitellut Samuli Helavuo

 

Hakolan Annaleena Hämäläinen on suunnitellut bunkkerin sisustuksen

 

Jos siis olet menossa vierailulle vielä Porin asuntomessuille, niin tämä on ehdottomasti kohde, jossa kannattaa vierailla.

 

Asuntomessut Porin Karjarannassa avoinna joka päivä klo 10-18 aina 5.8. saakka.

 

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.