VALIKKO
26.7.2018 21:08

Asuntomessut 2018: Fiskarhedenvillan Pohjanvalo on rohkeasti erilainen

 

Asuntomessuilta löytyi kaksi kohdetta, jotka yllättivät positiivisesti sisään astuessa, mutta joita en ollut ennen messuja mitenkään erityisesti huomioinut. Toinen niistä on Fiskarhedevillan pohjanvalo, joka on kaunis niin ulkoa kuin sisältäkin. Adalmiinan helmen Annarina Yöntilän sisustus maanläheisine ja tummine sävyineen sopii hyvin yhteen talon ulkoasun kanssa. Sisustus on kutsuva ja rouhean kodikas. Talo sijaitsee aivan Kokemäenjoen rannalla, ja isoista ikkunoista avautuu upeat näkymät suoraan joelle. Mikäpä siinä olisi syödessä ja katsellessa melojien tai suppailijoiden kulkua pitkin joen virtaa.

 

 

Tässä kohteessa myös piha on huomioitu todella hyvin. Kohteessa on esillä pihasuunnitelma, ja pihasuunnittelussa on nähty vaivaa.  Pihasuunnittelija Minna Pulkkinen on tuonut pihaan selkeitä linjoja ja merihenkisyyttä. Laattapolku johdattaa terassilta pergolalle, jossa vietetään aikaa ja grillataan. Askelkivet on reunustettu pienillä rantakivillä ja heinillä.

 

 

Alakerran oleskelutilassa tunnelma on lämmin, ja pidin erityisesti isosta ruskeasta HTCollectionin Air kulmasohvasta, sohvan takana seinällä olevasta kuparisesta valaisimen prototyypistä sekä sohvan vastakkaiselta seinältä löytyvästä In­no­fu­so­rin akus­tiik­ka­le­vystä, joka äänen pehmennyksen lisäksi toimii taideteoksena.

 

 

Myös keittiön lattiaan upotettu ”matto” oli todella kiva idea. Keittiön viereisen työhuoneen sisustuksesta pidin myös kovasti, musta ja valkoinen yhdistettynä puuhun ja harmaaseen toimii aina.

 

 

Yläkerran makuuhuoneissa on harmoniset sävyt ja jokaisessa huoneessa katse kiinnittyi upeisiin mattoihin. Yläkerran aulaan oli sisustuksella luotu oleskelutila, johon mahtuu katselemaan leffoja isommallakin porukalla. Lisäksi yläkerrassa on spa-henkinen kylpyhuone saunalla, kylpyammeella ja kahdella suihkulla varustettuna.

 

 

Talo oli ulkoasultaan ja väritykseltään todella kaunis, sellainen, minkä voisin kuvitella rakennuttavani meidänkin perheelle. Varsinkin pystylaudoitus sekä tasakatto näyttävät kauniilta ja sopivan erilaisilta.

 

 

Itselleni näytteilleasettaja ja rakennuttaja ei ollut ennestään tuttu enkä muista aikaisemmilla messuilla heidän taloja nähneeni. Fiskarhedenvillan tarina alkoi 90-luvulla, ja on kasvanut pienestä, autotallissa suunnitelluista taloista osakeyhtiöksi, joka toimittaa vuosittain noin 650 taloa. Valmiiden talopakettien sijaan Fiskarhedenvillanin talot rakennetaan paikan päällä. Valikoimissa näytti olevan talomalleja moneen makuun, ja niitä on mahdollista muuttaa asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen yritys, mikäli talon rakennuttaminen on ajankohtaista.

 

Luitko jo tämän: Asuntomessujen ehdoton helmi on bunkkeri

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.