VALIKKO
18.1.2018 18:08

Viikonloppupöytään: Bataattiranskalaiset ja kananugetit

 

Tästä alkaa Kotitalosta -blogin viikottainen postaussarja Viikonloppupöytään, jossa on tarkoituksena esitellä omia viikonloppujen lempiruokia. Viikonloppuna on yleensä enemmän aikaa panostaa myös ruokaan ja silloin on kiva kokeilla uusia makuja. Tämä postaus on tarkoitettu juuri sinulle, joka pohdit taas kerran, mitä viikonloppuna syötäisiin.

Jatkossa postaus ilmestyy joka torstai, joten viikonlopun ostosten yhteydessä, saat kaupasta napattua kyytiin myös näihin viikonloppuruokiin kuuluvat ainesosat. Ohjeet, joita postaussarjassa esittelen, ovat vuosien varrelta kerättyjä reseptejä eri paikoista, jotka ovat ajan myötä muokkautuneet omaan makuun sopiviksi. Olen yrittänyt laittaa mitat mahdollisimman tarkasti, mutta näissä ohjeissa soveltaminen on enemmän kuin sallittua. Mausteita voi lisäillä tai poistaa oman maun mukaan, pääasia on, että maistuu! Toivottavasti ohjeista on hyötyä 🙂

Mielelläni kuulen, jos olet kokeillut joitakin ruokia, ja kehittämisehdotuksetkin otan ilolla vastaan. Laita kommenttikenttään omia kokemuksia ja havaintoja, ja mikäli kokeilet ruokia ja jaat kuvia somessa, niin tägääthän mukaan #viikonloppupöytään. Mielelläni seuraan muidenkin ruokakuvia.

Postaussarja aloitetaan bataattiranskalaisilla sekä rapeilla itsetehdyillä kananugeteilla. Fafasin sekä Taikurin ruokalistoilta löytyvät bataattiranskalaiset ovat aivan ihania, paljon parempia kuin perunasta tehdyt ranskalaiset. Ihan samaa fiilistä ei kotikonstein tietenkään saa, jos ei rasvakeitintä omista, mutta hyviä ovat nämäkin, ja sitä paitsi terveellisempiä.

Kananugetit valmistuvat myös helposti uunissa. Verrattuna kaupan nugetteihin, nämä ovat siis kananfileestä tehtyjä ja täyttä lihaa pinnan alla. Molemmat ovat superhelppoja ja nopeita tehdä.

 

 

Bataattiranskalaiset

4 isoa bataattia
4 rkl oliiviöljyä

2 tl paprikajauhetta
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1tl pippuria
2 rkl korppujauhoja (tai gluteenittomaan versioon maissitärkkelystä)

Kuori ja leikkaa bataatit ranskalaisiksi. Liota bataatteja kylmässä vedessä ja kuivaa tämän jälkeen talouspaperin päällä huolellisesti.

Sekoita oliiviöljy bataatteihin, ja kaada joukkoon mausteseos. Sekoita tasaikseksi ja levitä bataatit pellille mahdollisimman harvakseltaan.

Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes bataatit ovat saaneet väriä pintaansa ja ovat rapeita. 

 

 

Kananugetit

480 g kanan fileeleike
loraus oliiviöljyä
1 dl korppujauhoja
2 rkl pankojauhoja
2 rkl parmesaaniraastetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl currymaustetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Leikkaa fileepihvit sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään. Kieritä kananpalat ensin öljyssä ja sitten jauho-mausteseoksessa. Paista kananpalat uuniritilän päällä 225 asteessa noin 20 minuuttia. 

 

 

Itse paistan bataattiranskalaiset kahdella pellillä kiertoilmalla ylä- ja alatasolla. Sekä kananugetit keskitasolla ritilällä. Näin kaikki valmistuvat samaan aikaan.

 

Maukasta viikonloppua!

 

Minua voit seurata myös Instagramissa @kotitalosta_maria sekä Facebookissa @kotitalosta.

 

 

Kommentit

  • Jenna

    Näyttää niin upealta nuo kuvat! 🙂

     2
    • Maria

      Voi kiitos <3 Olen nyt harjoitellut noiden Flatlay kuvien ottamista, ja uudesta kamerasta sekä valokuvauskurssista on siis ehkä ollut hyöytyä 😀

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.