VALIKKO
9.4.2016 17:05

DIY: Makramee – Olohuoneen uusi seinävaate

No niin, nyt se on valmis! Olohuoneen uusi seinävaate nimittäin. Näin alkuvuodesta kuvan, jossa tämän kaltainen seinävaate komeili seinällä. Pakkomielteisesti selvitin sitten, miten se on tehty, ja törmäsin sanaan macrame tai suomalaisittain makramee. Alunperin arabien kehittelemä käsityötekniikka, jossa erilaisten solmujen avulla saadaan aikaiseksi koristeellisia pintoja. Haeskelin inspiraatiota pinterestistä ja eri nettisivuilta, opettelin yleisimpiä solmuja, ja tässä se nyt on. Työn tulos!

macrame macrame macrame macrame

Minun makrameeni on tehty ontelokuteesta, jota jäi yli kutomastani torkkupeitosta, sekä rimana on käytetty olohuoneen sohvapöydästä ylijäänyttä kupariputkea, joten tämä projekti ei työtuntien lisäksi kustantanut mitään. Lankanahan tähän voi käyttää melkein mitä vaan. Moppilankaa, kudetta, puuvillalankaa. Ja seinävaatteen lisäksi tällä tekniikalla pystyy tekemään myös amppeleita, verhoja, rannekoruja, tuoleja. Vain mielikuvitus on rajana.

macrame macrame macrame

Tähän työhön leikkasin ontelokuteesta 26 kuuden metrin pätkää , joten työssä on käytetty lähemmäs 200 metriä ontelokudetta. Paras työskentelypaikka on jossain, missä työn saa roikkumaan seinälle. Itse virittelin työn ovenkarmeihin roikkumaan. Sitä en osaa sanoa, kuinka monta työtuntia tähän käytin, sillä tein tätä silloin tällöin noin tunnin-parin pätkissä, kun oli lasten kerho- ja päiväuniaika. Työssä on käytetty kolmea erilaista solmua, jotka olen yrittänyt kuvata tässä.

macramemacramemacramemacrame

Olohuoneestakin tuli heti valoisampi ja avarampi, kun iso musta kangastaulu lähti pois. Lisäksi olen ihan rakastunut tuohon Ikean koriin, jossa uusin vihreä tulokas oleilee.

macrame

macrame macrame

No mitäs pidätte? Onko makramee-solmeilu ennestään tuttua?

Kommentit

 • Nimetön gangaone

  Tosi hieno, osaisinpa minäkin, täytyy varmaan kokeilla, mitä syntyy:D

   0
  • Maria Korhonen

   Kannattaa kokeilla 🙂 Ei tosiaan ollut hankala, kun tajusi idean 🙂

    0
 • Soikku

  Makramee kiinnostaa täälläkin. Kesäksi pitäisi varmaan muutama amppeli väsätä parvekkeelle. Mulla on muuten samainen Ikean kori ruukunsuojana. 🙂

   0
  • Maria Korhonen

   Hyvä idea 🙂 Sopiskin kivasti parvekkeelle/terassille, pitää ehkä itsekin kokeilla tehdä amppeleita, jos vaan sopivaa lankaa löytyy 🙂 Tuo Ikean kori on kyllä <3 En itse tiennyt, että Ikeassa edes myydään tuollaisia, koska niitä ei netin kautta nää ollenkaan. Vahingossa joskus facebookin kautta bongasin 🙂 Ja pakko oli samalla ostaa myös se isompi vastaava kori makkariin päiväpeitolle 🙂

    0
 • Anniina

  Vau, tosi hieno! Mullakin on ollut suunnitelmissa tehdä parvekkeelle amppeli 🙂

   0
 • Reija

  Hieno.
  Miten pitkä työsi on solmujen jälkeen? Langan menekkiä ajattelin kun olen aikeissa itsekkin yrittää väsätä jotain seinälle.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.