VALIKKO
12.10.2016 10:33

DIY Sammalpuut terassille

Tällä kertaa askartelin terassille sammalpuut. Idea on lähtöisin Pinterestin ihmeellisestä maailmasta. Näin kuvan tuijan näköisestä puusta, joka oli tehty sammaleesta. Ja pakkohan sitä oli itsekin kokeilla. Tässä siis vaihtoehto havuille koristamaan syksyistä ja talvista terassia.

sammalpuusammalpuu

Kaikessa yksinkertaisuudessaan puun runkona toimii puunsuojaverkko, siis sellainen vihreä, muovitettu verkko, jolla voi suojata puita ja pensaita rusakoilta. Verkosta on leikattu sopivan kokoinen palanen ja se on muotoiltu kartion malliseksi. Sitten vain sammalet verkon päälle ja sidotaan ne langalla kiinni. Itse käytin vihreää ompelulankaa, mutta myös vihreä rautalanka sopisi varmasti hyvin. Tämän jälkeen sammalpuut sopivaan ruukkuun ja terassille. Valmista! Helppoa ja nopeaa. Minä rakensin nämä puut sillä välin, kun lapset olivat kerhossa. Ja lopputulokseenkin olen tyytyväinen. Kalliiden timanttituijien sijaan, jotka eivät kuitenkaan olisi selviytyneet hengissä talvesta ruukussa, minulla on nyt näyttävät, kaukaa katsottuna ihan timanttituijien näköiset puut terassilla. Ja kiitos kierrätysmateriaalien ja äidin, ihan ilmaiseksi 🙂  Materiaaliksi kannattaa valita sammalta, joka kuivuttuaankin säilyttää vihreän värinsä. Kannattaa siis etsiä kuivilta alueilta ja ottaa vain vähän yhdestä kohtaa, jotta sammal ei pahasti kärsi. Ja maanomistajan lupahan sammalenkeräämiseen tarvitaan, joten ihan mistä vain sitä ei voi mennä repimään. Vielä taidan muuten lisätä valosarjat puiden päälle koristeeksi.

sammalpuu sammalpuusammalpuu sammalpuu sammalpuu

 

 

¨

Puiden lisäksi kokeilin tehdä myös jäkälästä tuollaisia palloja, tällaisia voisi tehdä myös sammalesta, ja ruukkuun laitettuna, ne näyttäisivät ihan pallotuijilta. Jäkälistä ei ihan samanlaista efektiä tule, niiden värityksen vuoksi, mutta ovathan ne kauniita koristeita. Nämäkin olivat helppo valmistaa. Sanomalehteä kääritään palloksi, kastellaan pallo ja sen jälkeen köytetään jäkälää tai sammalta pallon ympärille langan avulla.

sammalpuu sammalpuu

Mitäs sinä olet mieltä näistä sammalpuista? Kannattiko askarrella? 😀

Kommentit

 • Anniina

  Hei näähän on tosi kivoja! Usein metsässä liikkuessani mietin, mitä ihanista sammaleista ja jäkälistä voisi tehdä, jotta niitä voisi tuoda vähän kotiinkin. Nää on kivan simppeleitä 🙂 Mulla kukkii parvekkeella vielä pelargoniat, mutta ehkäpä nappaan idean ja askartelen sinne talveksi jotain tällaista!

   0
  • Maria

   Sammal luonnossa on kyllä todella kaunista 🙂 Oon sitä pihaankin piimän avulla kasvatellut. Näitä suosittelen kokeilemaan, tulee kyllä vähällä vaivalla ja rahalla kauniita syys- ja talvikoristeita ulos 🙂

    0
 • Jenni

  Ihanat! Me tehtiin äidin kanssa tuohon meidän työtilan etuovelle sammalkori, mihin laitettiin koristekaalia, jäkälää ja vähän puolukkaakin. Tää olisi kyllä ihana jatkumo kun kohta tuo edellinen pitää päivittää. Hitsi, jaksaisikohan alkaa väsätä, menikö kauan 😀 ?

   0
  • Maria

   No joo, ehdottomasti tällaiset puut siihen etuovelle, hieno olisi 🙂 Pyydät äidin apuun, niin hoituu nopeasti 😉 Ei nämä aikaa paljon vieneet, minulla meni näiden kahden puun rakentamiseen siivoamisineen kaikkineen sellainen reilu tunti. Eihän siinä ajassa olisi edes ehtinyt tuijaa istuttamaan ruukkuun 😀

    0
 • Maria

  Muistattehan kaikki ettei sammalten/oksien kerääminen toisten metsistä luvatta kuulu jokamiehenoikeuksiin. Se on rikos ottaa sammalta metsästä omin nokkineen. 🙂

   1
 • Henna

  Voi vitsi, ihanat! Ehkä pakko testata 🙂

  henna / stoori.fi/pakkomielteita

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.