VALIKKO
12.3.2017 16:31

DIY Sohvatyynyt

Näin jossain (luultavasti taas Pinterestissä) kuvan, jossa olivat kauniit, konjakin väriset sohvatyynyt, ja pakkohan sellaiset oli saada omallekin sohvalle. Ensin mietin, että etsin kirppikseltä jonkun vanhan nahkatakin, ja teen tyynyn siitä. Malttamattomana en kuitenkaan jaksanut lähteä kiertelemään Jyväskylän kirppistarjontaa (ja okei, ehkä vähän mietityttikin painaa pää jonkun vanhaan nahkatakkiin, jota ei pysty edes pesemään.)

Laaja valikoima kankaita löytyy Eurokankaasta, joten ajattelin sieltä löytyvän myös minun tarpeisiini sopivaa kangasta. Päädyin valitsemaan konjakin väristä keinonahkaa, jota löytyi Euronkankaasta tilauskankaana.

En ole ikinä ollut mikään ompelija, ja tarkat mittailut ja ompelut ei vaan luonnistu. Niinpä tässäkin mentiin sitä helpoimpaa kautta. Mahdollisimman yksinkertainen tyynyliinan ohje ja nopea ompelu. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se meni näin:

  1. Ensin suorakaiteen muotoinen kappale kangasta, jonka lyhyet sivut käännetään ja ommellaan siistiksi.
  2. Sitten käännetään kangas kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain, siten että kangas menee jonkun matkaa päällekäin ja reuna tulee keskelle kangasta.
  3. Sitten vain ommellaan pitkät sivut yhteen ja käännetään tyyny oikein päin.

Piirsin vielä tällaisen ”selkeän” ohjeen malliksi, jos jollekin olisi siitä hyötyä.

Ongelmaksi meinasi muodostua tyynyjen kiinnilaitto, mutta päädyin lopulta ystävän ehdotuksesta ompelemaan yhden ison napin, ja siihen kuminauhalenkin pitämään kankaat yhdessä siten, ettei sisätyyny pilkistä kankaiden välistä.

Tyynyt ovat kooltaan 47×47 cm. Aluksi meinasin tehdä 50×50 cm tyynyt, mutta pienet mittausvirheet ja tyynyistä tuli sitten vähän suunniteltua pienemmät, mutta itse tehdessä sitä saa aina sitä, mitä sattuu tulemaan, joten näillä nyt mennään. (Ehkä myös kunnon esivalmistelut ja tarkat mittaukset edesauttaisivat, että joskus tulisi myös sitä, mitä yrittää.) Hyvän kokoiset ne kuitenkin ovat ja muutama sentti sinne tänne.

Ja tässä ne nyt ovat valmiina. Tällä hetkellä tuollaisten farkkutyynyjen kaverina olohuoneen sohvalla, mutta mielessä ovat kyllä käyneet myös jotkut ihanat sammalenvihreät samettityynyt. Tyynyt ovat ihanat, ja tuo konjakin väri vetoaa minuun tällä hetkellä. Tuo vähän lisää lämpöä sisustukseen.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa sekä Bloglovinissa.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.