VALIKKO
13.1.2016 16:01

Foccacia leipä

Maistoin foccaciaa ensimmäistä kertaa ystävieni 30-vuotisjuhlissa. Ja koska pidin tuon leivän mausta ajattelin, että pitää kokeilla sitä itsekin. Kokeilu kuitenkin jäi, kunnes nyt uutena vuotena muistin taas tuon italialaisen herkun.

Pikaisen googlettelun jälkeen ohjeita löytyikin jos jonkunlaista. Itselleni hankalinta onkin aina valita, mikä niistä resepteistä on kaikkein paras. No tällä kertaa päädyin kokeilemaan Sikke Sumarin ohjetta (hän on kuitenkin ollut telkkarissa, joten ohjeen on oltava hyvä). Joitakin pieniä muutoksia reseptissä on verrattuna alkuperäiseen. Sormisuolan olen korvannut karkealla merisuolalla ja tuoreet rosmariinin oksat kuivatuilla.

Leipä on helppo valmistaa, ja isommalle porukalle tätä voi tehdä koko uunipellillisen. Sikke Sumarin ohjeessa taikina riitti uunivuokaan, ja se olikin sopiva määrä meidän porukalle. Joten tässä helppo leipävinkki illanistujaisiin tai vaikka ihan iltapalaksi.

PC310599

 

FOCACCIA (uunivuoallinen)

Taikina:

3 dl huoneenlämpöistä vettä

25 g tuorehiivaa

2 tl sokeria

400 g durumvehnäjauhoja

reilu rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

 

Päälle:

Oliiviöljyä

Rosmariinia

Sormisuolaa tai karkeaa merisuolaa

 

Sekoita hiiva ja sokeri veteen. Lisää jauhot ja oliiviöljy. Sekoita ainekset hyvin keskenään, mutta älä vaivaa. Anna nousta liinan alla vähintään tunnin verran ja lisää sen jälkeen suola.

PC310560

Levitä taikina uunivuokaan ja anna kohota vielä noin 15-30 minuuttia.

Painele taikinaan reikiä sormella, voitele öljyllä, ripottele päälle suolaa ja rosmariinia.

Paista uunissa 220°C noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullan ruskea.

Valele juuri uunista tulleen leivän pinta vielä oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa oman maun mukaan.

PC310579PC310592PC310601

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.