VALIKKO
19.9.2018 13:19

Habitare 2018 – Mitä jäi mieleen

 

Habitare 2018 on nyt ohi, joten on hyvä aika miettiä, mitä siitä jäi mieleen. Ainakin väriä, näyttäviä tapetteja, ekologisuutta, viherkasveja sekä heiniä.

 

Finarte

Tuo vihreä seinä!

Bo lkv

Honkarakenteen Kontti

 

Itse vierailin Habitaressa vasta sen viimeisenä päivänä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun messuille pääsin, ja odotukset olivat kyllä korkealla. Ensimmäisenä astuimme sisään Susanna Björklundin ja Sisse Collanderin Signals-trendinäyttelyyn, ja olin ihan vau, mitkä messut. Täynnä väriä, muotoja ja inspiraatiota. Harmikseni Signals olikin vain pieni osa messuista, ja suurimman osan hallista täyttivät näytteilleasettajat omine tuotteineen. Onneksi esillepanoon oli panostettu todella paljon, ja ständit olivat erittäin kauniita. Paljon viherkasveja, heiniä, näyttäviä taustaseiniä. Avaraan messuhalliin oli luotu paljon kotoisia tiloja, jotka itse tuotteiden lisäksi tarjosivat myös ideoita muuhun sisustukseen.

 

Signals-trendinäyttely

Signals-trendinäyttely

Signals-trendinäyttely

 

Messuilta löytyi monia vanhoja tuttuja juttuja, mutta joukossa oli myös uusia hienoja ideoita ja tuotteita. Tykkäsin kovasti esimerkiksi Think Todayn kierrätyshenkisistä tuotteista, kuten yrtit kosteina pitävistä räteistä sekä vanhojen laattojen käyttämisestä kattausalustana. Pieniä, mutta niin nerokkaita ideoita, jotka on valmistettu hyödyntämällä ylijäämämateriaaleja.

 

Think today

 

Ihan yksi messujen lempituotteistani oli  B&B Italian Serie Up -nojatuoli, designklassikko, joka täyttää jo 50 vuotta. Sain kuulla, että nojatuoli on saanut muotonsa naiselta, ja pyöreä rahi, joka oli kiinni tuolissa narulla, kuvaisi naiseuden kahletta tai lasta, joka on napanuoralla kiinni äidissä. Niin tai näin tuoliin istuutuessa se tuntui lämpimältä syleilyltä. Ja jos vaan olis tilaa ja rahaa, niin tällainen yksi mulle kiitos. Niin ihana oli uppoutua tuon tuolin turvalliseen syleilyyn.

 

Skanno ja B&B Italian Serie Up -nojatuoli

 

Imu Designin tuottama The Block -alue tarjosi nousevien tekijöiden töitä Talentshopissa, prototyyppien näyttelyn Protoshopissa, muotoilukoulujen osastot sekä tuoreita alan startup-yrityksiä.  Tämä osasto tarjosi upeita innovaatioita. Toivottavasti tulevaisuudessa tuotteita nähdään tuotannossa asti.

 

Protoshop näyttely

Wiggle-seinähylly, suunnittelija Sirena Nieminen

Interface-säilytysjärjestelmä, suunnittelija Anna Korte

Aikaisempien vuosien tuoteideoita

Vuoden nuoren muotoilijan Antrei Hartikaisen Bastone -kaappi

 

Täytyy kyllä sanoa, että odotin messuilta vähän enemmän ja olisin toivonut niiden olevan vielä enemmän tulevien trendien näyttämö. Käteen jäi Stocmannin pisteeltä ostetun maljakon ja pyyhkeen lisäksi kuitenkin myös inspiraatiota, ideoita ja hyvä mieli. Messujen värikylläisyys antoi itsellekin rohkeutta lisätä väriä myös kotona, ja viikonloppuna meinaan toteuttaa kauan haaveilemani vihreän seinän meille kotiin. Messut olivat ehdottomasti käymisen arvoiset, ja ensi vuonna toivottavasti uudestaan.

 

Anno

Asun

Marimekko

Kotitalosta blogi on myös Instagramissa sekä Facebookissa!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.