VALIKKO
16.9.2019 18:24

Habitare 2019 tarjosi kattavan katsauksen sisustuksen trendeihin

Kaupallinen yhteistyö: Helsingin messukeskus / Habitare

Käväisin lauantaina Helsingin messukeskuksessa järjestetyillä Habitare 2019 -messuilla. Viime vuoden tapaan, odotin messuilta paljon ja olin innoissani menossa messuille. Instagramin kuvatulvan perusteella osasin odottaa jo jotain, mutta silti messut näyttäytyivät livenä ihan eri valossa.

Ihan viime vuoden vau! -efektiin ei tällä kertaa päästy, ehkä koska viimeksi oli ensimmäinen kerta, ja kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Tänä vuonna osa messuista toisti hieman itseään, ja tuli fiilis, että nämä on jo nähty. Joka kerta jaksan kuitenkin ihmetellä, kuinka paljon vaivaa messuosastojen eteen nähdään, ja se on upeaa. Näytteilleasettajat ovat tosiaan pistäneet parastaan, ja ständit on mietitty viimeistä piirtoa myöten. Jo se on ilo messuja kierrellessä.

 

Signals -trendinäyttely

Edelleen messujen parasta antia on ehdottomasti Signals -trendinäyttely, joka luotaa sisustuksen, asumisen sekä muotoilun tulevia trendejä ja pohtii yhteiskunnallisia ilmiöitä ja megatrendejä neljän vaihtoehtoisen teeman kautta. Näyttely oli täynnä värejä, ja mielenkiintoisia kokonaisuuksia. Edelleen toivoisin tätä näyttelyä lisää ja isompana, sillä se antaa itselleni aina eniten.

 

Habitare

Signals trendinäyttely oli täynnä värejä, ja mielenkiintoisia asetelmia

 

Habitare

Signalsissa oli nähtävissä myös runsaasti värejä, muotoja ja materiaaleja.

 

Sisustuksen trendivärejä Pantonelta

 

Habitare

Hauskoja yksityiskohtia Signals-näyttelystä

 

Habitare

Signals näyttely

 

Talentshop ja Protoshop

Toinen, mistä tykkään Habitaressa on kiinnostavia suomalaisia muotoilijoita esittelevä Talentshop sekä Protoshop-näyttely, joka esittelee uusia prototyyppejä ja tuoteideoita. Vuosien varrella näyttely on toiminut nuoren muotoilun suunnannäyttäjänä ja uuden muotoilun esiinnostajana. Ehdottoman inspiroiva näyttely.

 

Laura Itkosen keramiikkaa

 

Habitare

Upeita Laura itkosen teoksia

 

Vuoden nuori muotoilija 2019 Laura Väreen töitä

 

Habitare

Protoshopin tämän vuoden taidonnäytteitä

 

Mielenkiintoisia näytteilleasettajia

Näytteilleasettajista parhaiten jäi mieleen Bo Living, jonka messuosastolle oli sisustettu kiireettömän elämän koti, Anno luonnonläheisillä sävyillä sekä esineiden ja materiaalien erilaisilla käytöillä, Tikau ja kaunis bambuverkko, Huone ett Rum ja viherkasvit, Kierrätyskeskus, jonka värikkäältä osastolta löytyi ekologinen mallikoti, missä tavarat olivat saaneet uudet käyttötarkoitukset, Woodio ja puusta valmistetut altaat, Fanni K., jonka pisteeltä sai ostaa sisustusesineitä huokeaan hintaan sekä Tarkett ja valtava Formations-installaatio, joka on  tehty kierrätettävästä lattiamateriaalista.

Habitare 2019 tarjosi niin värejä kuin hillitympiäkin kokonaisuuksia, puun eri sävyjä sekä materiaalien runsasta kirjoa. Uskon, että jokaiselle oli jotakin. Itselleni jopa vähän liikaa. Muutaman käytävän jälkeen olin jo totaalisen pudonnut kartalta, ja luultavasti useampikin osasto meni itseltäni ohi, ainakin kun katsoin somessa muiden kuvia. Itseäni ilahdutti myös entistä enemmän näkyvillä ollut kierrätys ja vastuullisuus kuluttamisessa. Messuilta löytyi eettinen alue, joka esitteli kestävän kehityksen periaatteilla toimivia yrityksiä ja tuotteita.

 

Habitare

Annon osasto oli täynnä materiaaleja ja värejä luonnosta

 

Habitare

 

Habitare

Kierrätyskeskuksen osastolla tavaroille oli keksitty täysin uusi käyttötarkoitus

 

Tikaun bambuverkosta saa esimerkiksi kaapinoviin uutta ilmettä.

 

Woodion puusta valmistettuja altaita löytyi myös värillisinä. Tämä tummanvihreä oli kaunis väri.

 

Habitare

Huone ett Rum osasto oli täynnä viherkasveja. Nämä Viherverkko – amppelilaatikot olivat nerokkaita.

 

Itselleni Habitaresta tarttui mukaan ennen kaikkea inspiraatiota, innostusta ja uusia oivalluksia sisustukseen sekä Fanni K:n ständiltä uusi viltti sohvalle. Se mikä ei niin innostanut, oli valtava ihmismäärä. Habitaresta alkaa aina syksy, ja eilen kotiin palatessa tulikin laitettua ensimmäistä kertaa tulet takkaan. Habitare aiheuttaa myös sen, että sitä alkaa katsella omia nurkkiaan taas eri silmällä, ja jotain uutta olisi kiva saada kotiin.

 

Seuraa Kotitalosta -blogia myös Instagramissa sekä Facebookissa, niin saat tiedon uusista postauksista.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.