VALIKKO
24.5.2016 00:25

Helpot ja nopeat jäätelötikut

Nyt kun kesäkelit hellivät taas oikein kunnolla, alkaa tekemään mieli jotain viilentävää. Lapset (okei, äiti myös) ovat valmiita jätskeille aina kun lämpöasteet nousevat plussan puolelle ja aurinko paistaa (ja muulloinkin). Tänään kokeiltiin jäätelöitä itsetehtyinä, ja ne jopa maistuivat lapsillekin.

mehujää

Nämä ovat superhelppoja valmistaa ja maistuvat myös hyvälle. Ei tarvita kuin pakastin, muotteja ja jotain täytettä niihin muotteihin. Meidän jäätelöt valmistuivat tänään siitä, mitä kaapeista löytyi. Oikeastihan näihin voi laittaa mitä vain.

Mansikkaiset mehujäät

  • Mansikoita
  • Vesimelonia
  • mehua
  • ripaus vaniljasokeria

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita keskenään. Kaada muotteihin, lisää tikut ja anna jäätyä pakastimessa vähintään viisi tuntia.

jäätelö jäätelö

mehujää

 

Ananas-kookos jäätelötikut

  • Ananasta
  • Kookosmaitoa/kermaa

Sekoita ananas ja kookosmaito blenderillä. Kaada muotteihin, lisää tikut ja anna jäätyä pakastimessa vähintään viisi tuntia.

jätskitikut jätskitikut jätskitikut jätskitikut

Jäätelötikkujenkin kanssa saa käyttää luovuutta. Otin käyttöön lasten kummilusikat, koska mitä ne tekevät käyttämättöminä kaapissakaan? Nämä osoittautuivatkin oikein hyviksi jäätelötikuiksi, koska sulaneen ja tikusta tippuvan jäätelön sai kätevästi lusikoitua lopuksi lautaselta. Myös paperinen pilli sopi hyvin tähän tarkoitukseen ja onhan niitä myynnissä ihan jäätelötikkujakin.

Myös koristelussa pääsee käyttämään luovuutta. (Jos niitä ehtii koristelemaan ollenkaan) Tuunasin kookos-ananasjätskitikun vielä tummalla suklaalla sekä kookoshiutaleilla. Sulatettu suklaa kovettui hetkessä kivasti jäätelön päälle. Tähänkin voi käyttää mitä vain. Suklaata, nonparelleja, pähkinöitä, karkkimuruja, kuivattuja hedelmiä…

Hyviä olivat, heti laitettiin uusi satsi tulemaan. Näitä meillä tehdään hellepäivinä jatkossakin.

 

Viileää viikonjatkoa!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.