VALIKKO
6.10.2018 17:25

Itse tehty Daybed olohuoneessa

 

Siinä se vihdoin on, meidän olohuoneessa, kauan haaveilemani daybed. Ihan itse suunnittelin ja tein, pitkään ja hartaasti. Piirsin luonnoksia paperille, mietin, mittasin ja testailin. Ja nyt se kestää, testattu on koko perheen voimin. Olen puhunut tästä sen verran kauan, että jopa meidän lapset odottivat, milloin se valmistuu. Ja tänä aamuna, kun daybed oli yön aikana olohuoneeseen ilmestynyt, lapset olivat riemuissaan, ja he kutsuvat sitä nimenomaan daybediksi, hyvin opetettu.

 

 

Daybedin jalat sekä kehikko on tehty höylätystä mäntylaudasta, ja kehikon päällä on kaksi 18 mm paksua liimapuulevyä. Patjana on Elloksen pellavabeigen värinen Candice -istuintyyny,  ja sen mukaan on tehty myös rungon mitat. Daybed on 70cm leveä, 150 cm pitkä ja 40 cm korkea.

 

 

Sahasin 70 mm leveästä mäntylaudasta kuviosahalla oikean mittaiset kappaleet ja jalat ovat 33 mm paksut. Kehikkoon tein pienet yksityiskohdat sahaamalla kuviosahalla kolot lautaan, jolloin sain ne asetettua sisäkkäin, samalla tämä teki kehikosta tukevan. Liimapuulevyjä en löytänyt oikean levyisinä, joten sahasin 150 cm x 40 cm kokoisista levyistä pois 5 cm, jotta sain levyistä 35 cm leveitä. Toistaiseksi jätin daybedin käsittelemättä, katsotaan, miten se kellastuu tai ottaa osumaa ajan kuluessa, ja pitääkö se hioa ja käsitellä sitten jollain. Mutta nyt tykkään siitä tuollaisenaan, raakana puuna.

 

 

Ai, että kun tykkään tuosta daybedistä. Ja sen suunnittelu ja tekeminenkin oli sen verran kivaa, että mietin, jo seuraavaa kohdetta. Daybed toi lisää istuma- ja makoilutilaa olkkariin tekemättä siitä kuitenkaan ahdasta. Daybed on sijoitettu takan ja telkkarin väliin, joten kylkeä kääntämällä voi päättää, kumpaa katselee.

Daybedillä lojuva keltainen ”peitto” on tuliainen Habitaresta. ”Peitto” siksi, että oikeasti se on pyyhe, jonka löysin Stockmannin pisteeltä. Väri oli niin kaunis, että ajattelin laittaa sen esille, ja lapsiperheessä 60 asteessa pestävä pyyhe on huomattavasti käytännöllisempi kuin viltti, jota ei pysty kunnolla pesemään. Pyyhe on kuitenkin sen verran iso, että sen alle mahtuu hyvin loikoilemaankin.

Kuvissa vilahtava vihreä eteisen seinä on myös melko uusi, sekin on ihana. Laittelen seinästä vielä parempia kuvia, ja teen siitä ihan oman postauksen.

 

Kotitalosta blogi on myös Instagramissa sekä Facebookissa!

 

Kommentit

 • Minna Rajala

  Vau! Upealta näyttää jälleen kerran! Oot kyllä tosi taitava tekemään.

   0
 • Emmi

  Tosi kaunis toteutus ja tuo pyyhe peittona tosihyvä ja käytännöllinen idea

   0
  • Maria

   Jep, pyyhe kyllä yllätti. Näin samanlaisesta materiaalista tehtyjä peittoja Granitissa, mutta siellä ei ollut kuin tumman harmaita. Tämä keltainen väri oli niin ihana, että se oli saatava. Ja tosiaan 60 asteen pesu on kyllä plussaa.

    0
 • Sara Kuparinen

  Wou! Sekä idea että toteutus ovat uskomattomat! Olet kyllä taas onnistunut, huhhuh, harvoin tulen kommentoimaan, mutta nyt on pakko. Sinulla on kyllä kaunis koti ja kädenjälki, on ilo ihailla sitä!

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.