VALIKKO
6.12.2016 10:44

Itsenäisyyspäivän taatelikakku

Itsenäisyyspäivä on hyvä päivä valmistaa niitä vähän perinteisempiä herkkuja. Tämä resepti on saatu äidiltäni ja se on Anni Helenan Kahvikakkuja resepti vuodelta 1979. Kuivakakut ovat siitä hyviä, että ne on erittäin nopea ja helppo valmistaa, onnistuvat melko varmasti ja säilyvätkin vielä hyvin. Ihana jouluntuoksu leijaili eilen kotona, kun kakku paistui uunissa. Minulla on jo pitkään tehnyt mieli taatelikakkua ja nyt sen vihdoin sain aikaiseksi tehdä. Ja tässä resepti jakoon teillekin.

Taatelikakku

1 pkt kivettömiä taateleita

3dl vettä

1 1/2 dl sokeria

200 g voita/margariinia

2 munaa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

Keitä vesi, sokeri ja paloitellut taatelit soseeksi. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää joukkoon pehmeä margariini ja munat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Paista voidellussa ja jauhotetussa rengasvuoassa 175 asteessa noin tunnin ajan.

TAATELIKAKKU

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TAATELIKAKKU

Tämän myötä hyvää itsenäisyyspäivää!

Ja lähipäivinä blogiin tulossa myös jouluisia kattauksia sekä ihan huippuarvonta, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Blogiani voit seurata Facebookissa, Instagramissa sekä Bloglovinissa.

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.