VALIKKO
23.5.2019 23:26

Itsetehdyt terassikalusteet ja ohje niiden tekoon

Kesän lähestyessä, olen huomannut, että aikaisemmasta terassipöydästämme kirjoittamaani juttuun DIY uusi terassipöytä on tullut paljon kävijöitä Googlen kautta. Terassin sisustaminen on taas ajankohtaista. Vielä, kun saataisiin ne alkuviikon kelit takaisin, niin tarkenisi terassilla aikaa viettääkin.. Tuon edellisen jutun jälkeen terassikalusteet ovat vaihtuneet, joten päivitän tänne uuden ohjeen uusista kalusteista . Tämä juttu on alunperin julkaistu viime kesän Kotiblogit-lehdessä. Tässä nyt vielä blogin puolellekin hieman päivitetty ohje pöydän ja penkkien valmistuksesta.

 

Tee itse terassikalusteet

 

Tarvitset:

  • osb-levyä
  • 45×45 mm höylättyä lautaa 
  • ruuveja
  • kulmarautoja
  • mustaa saunavahaa
  • ulkona kestävää lakkaa, esim. venelakka

 

Tee näin:

Mittaa kehikkoon tulevat laudat ja sahaa ne oikean pituisiksi.
Kiinnitä laudat toisiinsa ruuveilla ja tue kulmista kulmaraudoilla. Kannattaa ensin porata
lautoihin poranterällä pienet alut, jotta lauta ei halkeile.
Käsittele kehikko mustalla Tikkurilan Supi saunavahalla kahteen kertaan.
Leikkauta osb-levy sopivan kokoiseksi.
Hio levy ensin karkealla ja sitten hienommalla hiekkapaperilla. Tasohiomakone on hyvä apu.
Pyyhi hiontapöly pois, ja käsittele levy lakalla useampaan kertaan. Lakkasin pöydän venelakalla, jonka kaksi ensimmäistä kertaa ohensin lakkabensiinillä. Ja päällimmäisen kerroksen lakkasin pelkällä venelakalla. Kiinnitä pöytälevy kehikkoon ruuveilla.
Mittaa penkkeihin tulevat laudat, ja kiinnitä ne ruuveilla yhteen. Leikkaa osb-levystä sopivan
kokoiset levyt penkin päälle sekä päätyihin. Kiinnitä levyt lautoihin ruuveilla. Tee toinen
penkki samoin. Käsittele penkit mustalla Supi saunavahalla kahteen kertaan.
Meidän pöydän koko on 90 x 160 cm ja korkeus 76,5 cm. Penkit ovat 160 cm pitkiä, 34 cm leveitä sekä 46 cm korkeita.

 

terassikalusteet

 

terassikalusteet

 

terassikalusteet

 

terassikalusteet

 

terassikalusteet

 

Päivitin ohjetta käsittelyn osalta hieman, sillä aiemmassa ohjeessa ollut Tikkurilan Kiva kalustelakka ei kestänyt ulko-olosuhteita, ja talven aikana, kun pöydän päälle pääsi lumipyryssä kertymään lunta, pintaan muodostui mustaa hometta. Sain onneksi hiottua pinnan puhtaaksi, ja tällä kertaa käsittelin pinnan paremmin ulkona kestäväksi venelakalla. Siinä on mukana UV-suojaus, ja koska se on tarkoitettu veneisiin, niin uskoisin sen kestävän myös meidän terassiolosuhteita. Tuossa lakassa ehkä hieman häiritsee sen kiiltävyys ja kellertävyys, mutta uskon, että pinta kestää nyt paremmin säiden vaihteluita.

Olen myös rakentamassa terassille samantyylistä sohvaa. Se on pintakäsittelyjä ja pehmusteita vaille valmis. Siitä kirjoittelen enemmän vielä, kun olen saanut homman hoidettua.

Ulkojuttuja on tulossa muutenkin nyt enemmän. Sain lisättyä hyötypuutarhaan muutaman kasvulavan, ja istutettua kaikki siemenet, joten esittelen aikaansaannokseni vielä teille, lisäksi terassit tullaan käsittelemään vielä alkukesän aikana, kunhan ilmat sen sallivat. Odotan jo innolla terassien muutosta. Ja lauantaina tulossa vielä tällä erää viimeinen vierailu Viherlandialla. Paljon kuvia, ja juttua kesäkukista.

Palaillaan!

 

Minua voit seurata myös Instagramissa @kotitalosta sekä Facebookissa @kotitalosta.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.