VALIKKO
17.11.2017 16:56

Itsetehty sohvapöytä

Viime aikoina on tullut jonkun verran kyselyä meidän olohuoneen sohvapöydästä, joten voisin esitellä sen tarkemmin myös täällä blogin puolella.

Pöytä on itsetehty valmiista pöytälevystä ja kupariputkista. Etsin jonkun aikaa sopivaa sohvapöytää olohuoneeseemme, mutta edellisen rikkouduttua en löytänyt mitään parempaa tilalle, joten oli tehtävä itse.

Pöytälevy on Ikean Lack-sarjan sohvapöydän päällinen ja kupariputket ostin Biltemasta. Sahasin putket oikean mittaisiksi siten, että jalat tulevat vähän pöytälevyn yli. Kupariputkien sisään on työnnetty puutapit,jotta tartutapintaa tulisi vähän enemmän ja jalat pysyisivät paremmin yhdessä, sen jälkeen putket on yhdistetty kuparisilla 90 asteen kaariliittimillä, ja putket on liimattu yhteen epoksiliimalla.

Pöytä on valmistunut jo varmaan muutama vuosi sitten, ja pidän siitä edelleen. Ainut ongelma pöydässä on nuo kupariputkien kiinnitykset, sillä liima ei tahdo kestää ja jossain vaiheessa pöytä alkaa aina heilumaan. Tähän mennessä olen liimannut jalat aina uudestaan, ja nyt laitoin puutapit putkien sisälle lisäämään liimapintaa. Juottaminen olisi varmasti kestävämpi ratkaisu, mutta välineitä en ole saanut vielä käsiini. Jos joltain löytyy hyvä idea, millä kupariputket saisi liitettyä kestävästi yhteen, niin vinkkejä otetaan vastaan.

Välillä kyllä mietin, että alkaako meillä olemaan jo liikaa kaikkea itsetehtyä, ja näyttääkö meidän koti joltain nikkarin pajalta, mutta kyllä täältä nyt löytyy vielä sitä kaupasta ostettuakin.

Mukavaa viikonloppua!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.