VALIKKO
28.11.2016 15:47

Jouluaskartelua, osa 2: Kranssi

Tänään jouluaskarteluissa vuorossa kranssi. Tuo perinteistäkin perinteisempi joulukoriste, joista tein vähän modernimmat versiot. Pinterestiä selaillessa on useasti tullut vastaan ihania eucalyptuskransseja, jollaisen haaveilin tekeväni jo viime vuonna. En kuitenkaan saanut aikaiseksi ostaa eucalyptuksen oksia, ja se sitten jäi. Valkoisen Harmajan Suvi oli tehnyt myös ihanan yksinkertaisen eucalyptuskranssin, jota eilen ihailin hänen blogissaan.

Päätin tällä kertaa tehdä sitten skandinaavisempia versioita eucalyptuskranssista, ja käytin luonnosta löytyviä materiaaleja. Käytettävänä oli katinliekoja sekä muutamia erilaisia oksia.

Kaikki kranssit olivat hyvin yksinkertaisia tehdä ja tarvittiin vain metallilankaa, ohutta lankaa sekä jotain oksia. Katinliekoista tein terassille vähän suuremman kranssin, läpimittaa tällä kranssilla on puoli metriä. Pyöritin metallilangan isoksi ympyräksi, kiinnitin katinliekoja metallilangan ympärille ja kiinnitin lopuksi ohuella vihreällä langalla, etteivät oksat irtoa tuulessa. Kranssi valmistui alle tunnissa ja ulkonäöllisesti siitä tuli kivan rento ja yksinkertainen, vähän kuin tuo eucalyptuskranssi. Katinliekot ovat myös materiaalina mukava käyttää, sillä vaikka ne näyttävätkin ihan havuilta, ovat ne ihan pehmeitä.

KRANSSI KRANSSI KRANSSI KRANSSI KRANSSI KRANSSI

Toisen pyöreän kranssin tein muutamasta katajanoksasta samaan tapaan kuin tuon katinliekokranssinkin, metallilankaympyrä, johon kiinnitin ohuella metallilangalla pieniä katajanoksia. Tämä kranssi pääsi koristamaan meidän keittiönikkunaa ja se sopiikin kivasti juuri ikkunan eteen.

KRANSSI KRANSSI KRANSSI KRANSSI

Ja kuka sanoi, että kranssin tarvitsee olla pyöreä? Meidän lapset tykkäävät kantaa erilaisia keppejä matkoilta kotipihaan, ja nyt keksin kerrankin käyttöä näille ympäri pihaa lojuville, hylätyille kepeille. Sidoin kepit kolmion muotoon juuttinarun avulla ja koristelin kolmion erilaisilla oksilla. Tämäkin ihanan helppo ja yksinkertaisen kaunis. Keppejäkin jäi vielä jäljelle, joten meinasin vielä kokeilla, miltä ne näyttäisivät tähden muodossa. Kolmion muotoinen kranssi pääsi koristamaan puolestaan olohuoneen seinää. Uskon näiden kranssien kestävän ainakin joulun yli, sillä kuivuttuaankin kaikki käytetyt materiaalit säilyttävät tuon ihanan vihreän värinsä.

KRANSSI KRANSSI KRANSSI

Tällaisia jouluaskarteluja tällä kertaa. Ja muistakaan sitten noiden luonnonmateriaalien kanssa, että niistäkin osa sellaisia, että joko pitää omistaa maata tai saada maanomistajan lupa, että saa niitä itselleen kerätä, mutta senhän te kaikki jo varmaan tiesittekin…

Vielä olisi luvassa ainakin joulukuusenkoristeita sekä ensi viikonloppuna ystäväni kanssa toteutettava joulukattaus, josta olen aika innoissani. Olen nimittäin jo pitkään miettinyt tekeväni jonkinlaista kattausta, ja nyt kun saan siihen vielä apua, niin luvassa on varmasti jotain kivaa.

Blogiani voit seurata Facebookissa, Instagramissa sekä Bloglovinissa.

Kommentit

 • kranssi-mummo

  oi,oi hyvin on sen näköinen kranssi kuin 6-7-vuotias olisi sen väkertänyt! harjoittele kranssin tekoa ,harjoitus tekee mestarin…..!

   0
 • Maria

  Tosi kivoja. Itse tykkäisin myös tälläisistä ohuista ja ”eteerisistä”, kumma kyllä että kukaan ei niitä halua ostaa vaan kaikki haluavat muhkeita havukransseja. 🙂

   0
  • Maria

   Kiitos 🙂 Mä tykkään kanssa näistä kevyemmistä ja vähän enemmän nykypäiväisistä kransseista ja ne muhkeat havukranssit ei omaa silmää miellytä yhtään 🙂 Onneksi nämä tulevat vain omaan käyttöön 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.