VALIKKO
1.12.2017 10:20

Jouluinen kranssi eukalyptuksen- ja katajanoksista

 

Hyvää joulukuun ensimmäistä päivää! Kamala kun tämä aika menee nopeasti, tasan kuukausi vuoteen 2018! Huh…

 

 

Nyt voi kuitenkin viimeistään alkaa koristelemaan kotia jouluisan tunnelmalliseksi. Ja yksi ihana jouluinen koriste on kranssi. Perinteisestihän kranssi taitaa löytyä ulko-ovesta, mutta itseäni miellyttää myös nämä sisälle tarkoitetut kranssit. Eilen valmistui meillekin tällainen moderni ja paljon nähty eukalyptuskranssi, joka koristaa nyt takan takaseinää.

 

 

Löysin Prismasta pienilehtisen eukalyptuksen oksan, jonka oksista päätin tehdä kevyen kranssin. Eukalyptus hurmaa kyllä niin ulkonäöllään kuin tuoksullaankin, ja se sopii niin moneen paikkaan ja tilanteeseen. Viime vuonna tein eukalyptuksesta ensimmäisen kranssin, ja luulen, että tästä on hyvää vauhtia tulossa joka vuotinen perinne.

 

 

Tein tarkoituksella kranssista tuollaisen hennon ja kevyen, vähän modernimman version. Eukalyptuksen kaveriksi laitoin vielä muutaman katajanoksan tuomaan eloa.

 

 

Kranssi on helppo ja nopea valmistaa. Ensin rautalanka kiedotaan ympyrän muotoon, sitten eukalyptuksen ja katajan oksia kiinnitetään ympäri kranssikehystä ohuilla rautalangan pätkillä. Vielä kiinnitysnaru ja kranssi roikkumaan haluamaansa paikkaan.

 

Tänä vuonna en jaksa paljon joulukoristeita laittaakaan. Se koristeiden laittaminen on kyllä ihan kivaa, mutta pois ottaminen ei niinkään, joten yritän pysyä minimalistisena koristeiden suhteen. (Ellei sitten jouluhulluus iske, ja vedän koristeöverit, niinkin voi vielä käydä.) Kuusenkin sisälle tuomista harkitsin, sillä pelkään sen tappavan kaikki viherkasvini, jotka olen vaivoin saanut pidettyä hengissä. Toisaalta se kuusi kyllä olennaisesti liittyy jouluun, ja kuinka pettyneitä lapset ovat jos eivät pääse koristelemaan kuusta tai näkevät kuusen ikkunan ulkopuolella terassilla. Joten jos se kuusi jostain ilmestyy, niin eiköhän se meille sisälle pääse.

Mutta tästä se joulunodotus viimeistään alkaa. Vaikka ulkona on pimeää ja vettä sataa, niin oli ihana huomata lasten innostus tänä aamuna. Esikoinen ei malttanut olla herättämättä kaikkia muitakin, kun tonttu oli yöllä tuonut yllätyspussit eilen askartelemaamme kalenteriin. Joulussa parasta onkin juuri tuo lasten innostus ja odotus.

Joko teillä on joulukoristeet kaivettu esiin? Mites eukalyptus jouluna, toimiiko?

Kommentit

 • Essi

  Itsehän henkeen ja vereen jouluihmisenä taisin ekat koristeet viritellä marraskuun alussa.. 😀 mieluummin nautin niistä etukäteen ja heti joulun jälkeen korjaan pois. Valoja kyllä jätän pidemmäksi aikaa 🙂

   0
  • Maria

   Mulla kanssa aiemmin koristeet ilmestyneet jo marraskuun puolella ja vaikka mitä jouluvalmisteluja tehnyt ihan innoissani, nyt ei vaan jotenkin jaksanut.. Kuusi koristeltiin kyllä tänään, sekin hyvin minimalistisesti..

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.