VALIKKO
22.12.2018 02:52

Joulukattaukset osa 1: Tummaa ja skandinaavista rennolla otteella

Kaupallinen yhteistyö: Pentik ja Muuramen kukka- ja hautaustoimisto Kannel

Joulu kolkuttelee jo muutaman yön päässä, joten nyt on viimeinen hetki alkaa miettimään joulukattausta. Esittelen kaksi erilaista kattausta, joista voit helposti poimia ideoita omaan joulupöytään. Jaoin jutut kahteen eri osaan, koska kuvia ja tekstiä tuli sen verran paljon. Toisen kattauksen kuvat ja vinkit pääset lukemaan täältä.

Kattaukset on toteutettu yhdessä ystäväni Maiju Kainulaisen kanssa, jonka kanssa toteutimme joulukattauksia myös muutama vuosi sitten. Tänä vuonna kaikki lähti Keskisuomalaisen pyynnöstä toteuttaa muutama jouluinen kattaus, joista lukijoiden olisi helppo poimia ideoita. Päätimme tehdä kaksi toisistaan poikkeavaa kattausta, joissa olisi jokaiselle jotakin. Lehtijuttu löytyy tämän päivän Keskisuomalaisesta, Savon Sanomista, Etelä-Suomen Sanomista sekä osasta Kaakon viestinnän lehtiä, joten jos saat lehden jostain käsiisi, niin kurkkaa Kodin ja asumisen teemasivut.

Kattaukset on tehty yhteistyössä Pentikin sekä Muuramen kukka- ja hautaustoimisto Kanteleen kanssa, joista saimme käyttöömme kattauksissa näkyviä astioita sekä koristeita.

Ensimmäisenä esittelyssä tummanpuhuva, skandinaavinen ja rennon rustiikkinen kattaus, jossa käytettiin luonnollisia ja aitoja materiaaleja.

Kattaus on koottu tummanharmaan pellavaliinan päälle, joka on laitettu pöytään rennosti, vähän sinne päin. Astioina ovat Pentikin Kivi-sarjaan kuuluvat lautaset sekä kulhot. Anu Pentikin suunnitteleman Kivi-sarjan ideana on tuoda koteihin käyttöä kestävää ja käsintehtyä keramiikkataidetta. Astiat on valmistettu Suomessa, Posiolla ja ne kuuluvat Pentikin Studio -mallistoon. Itseäni inspiroi Pentikissä sen täysi kotimaisuus. Tuotteet suunnitellaan sekä valmistetaan käsin Pentikin tehtaalla, Posiolla. Kivi-sarjassa kiehtoo rustiikkinen, käsintehty kauneus.

Tummissa astioissa on yksityiskohtana kauniit kuviot. Vähän samankaltaiset, hyvin Kivi-sarjan kanssa yhteensopivat, kuviot löytyvät myös Pentikin Valo viinilaseista, jotka ovat vähäeleisen kauniit ja juhlavat. Kultaiset välineet lisäävät juhlantuntua, samoin kuin pellavakankaiset servetit, jotka on kietaistu kiinni nahkavyön palalla. Kuivattu appelsiini ja tähtianis tekevät yksinkertaisesta vähän koristeellisemman.

Keskellä pöytää kulkeva nobilis-havu, on kestävä koriste, joka tuo heti jouluntuntua kattaukseen. Messinkiset kynttilänjalat, pähkinät, tähtianikset, kävyt, kanelitangot sekä klementiinit sopivat kivasti yhteen vihreän havun kanssa, luoden rustiikkista fiilistä.

 

 

Vinkit!

 

Pellava on kaunis vähän ryppyisenäkin, joten liinaa ei tarvitse silittää ennen pöytään laittamista.

Servettirenkaat syntyvät kivasta kankaan tai vyön palasta.

Käytä koristeina luonnonmateriaaleja. Havuja, oksia, käpyjä, terhoja, heiniä, sammalta.

Myös kaupan hedelmä- ja vihannesosastolta sekä maustehyllyltä saattaa tehdä löytöjä. Kauniit lehtien kanssa pakatut klementiinit voi ruuan päätteeksi syödä jälkiruokana, joten koristeilla on myös jatkokäyttöä.

Panosta kauniisiin ja kestäviin astioihin, jotka miellyttävät silmää.

Ole luova! Kaikkea ei tarvitse tehdä sääntöjen mukaan vaan, vain mielikuvitus on rajana.

 

Kattauksessa käytetyt Pentikin tuotteet:

 

Pentik Kivi lautanen, Pentik kivi kulho, Pentik Valo valkoviinilasi, Pentik Sienna servietti

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.