VALIKKO
17.5.2016 13:55

Jyväskylän Designtori tulee taas

Jos kaipaat viikonlopulle vielä jotain tekemistä, niin tässä tulee yksi menovinkki Jyväskylässä. Tämän viikon lauantaina eli 21.5 klo 10-16 järjestetään seitsemättä kertaa Jyväskylän designtori, tapahtuma, jossa pääsee tutustumaan suomalaiseen muotoiluun niin vaatteiden, korujen kuin sisustuksenkin osalta. Tapahtuma järjestetään tällä kertaa Kankaan tehtaalla, vanhan pergamenttihallin tiloissa. Tuo paikka on ympäristönä jo niin mieletön, että ihan jo sen takia meinasin tapahtumaan osallistua. Ihana, vanha tehdasalue ja iso tehdashalli, voiko inspiroivampaa paikkaa olla?

Samaan aikaan on myös ravintolapäivä, ja tämäkin on tapahtumassa huomioitu Breakfast Lounge -piknikalueella. Onnistuisikohan ruokailu tuolla myös meidän lasten kanssa. Visioin jo mielessäni lämpimän kesäpäivän nurmella, viltillä istuskellen, kuunnellen kulttuuriyhdistys Tuff!n DJ:tä sekä nauttien jotain herkullista ruokaa yhdessä koko perheen kanssa. Kuinka moni noista kohdista toteutuu, jää nähtäväksi. Onneksi alueella on lupa piirrellä piha täyteen katuliiduilla, joten kunhan lapset on ruokittu, voivat he siirtyä taiteilemaan ja vanhemmat saavat jatkaa ruokailua rauhassa. Eikö kuulosta ihan suunnitelmalta?

Torilla on esillä yhteensä 42 suomalaista yritystä. Mielenkiinnolla lähden tutustumaan näihin kaikkiin, mutta kokosin tähän vielä muutaman itseäni erityisesti kiinnostavan yrityksen, jonka pisteellä aion käydä vierailemassa.

Kraa Kraa Eyewear on silmä- ja aurinkolaseja valmistava yritys. Suomessa käsityönä valmistetut kehykset ovat heidän sanojensa mukaan sekoitus ennakkoluulotonta suunnittelua, modernia käsityöläisyyttä sekä tinkimätöntä laatua. Päivittäin silmälaseja käyttävänä, pidän silmälaseja asusteenani ja olisikin ihana, jos kotoa löytyisi useampikin pari silmälaseja vaatetuksen ja mielialan mukaan vaihdettavaksi. Nämä Kraa Kraa Eyewearin kehykset olivat kyllä makeita. Nahkaa, korkkia, puuta ja kehykset ilman saranoita. Näitä on ehkä pakko käydä sovittamassa, miten ne istuisivat omaan lookkiin.

kraakraa_04 kraakraa_03 kraakraa_02 kraakraa_01

Kuvat: Kraa Kraa Eyewear

Muoto² on vuonna 2010 perustettu tuotesuunnittelun ja puusepänalan yritys, joka suunnittelee ja valmistaa huonekaluja sekä kodin pienesineitä. Heidän tuotteiltaan löytyy niin Avainlippu kuin Desing From Finland -merkit. Nettisivuilla vierailtuani ihastuin Kiilat -penkkiin, joka sopisi kyllä kivasti kylpyhuoneeseemme. Lisäksi massiivikoivusta valmistettu Kiekko -seinäkello ihastutti ulkonäöllään. Tai mitäs sanotte näistä tarjottimista, jotka ovat esillä myös designmessuilla? Minä tykkään!

Kiekko Wall Clock -colour Black Kiekko Wall Clock -colour White Laine servin tray_all sizes_Black Laine serving tray_all sizes_White

  

Kuvat: muoto²

Sisustamisen verkkokaupasta, Valkoisesta lautturista löytyvät laadukkaat ja käyttöä kestävät tavarat, kuten Uashmaman pestävät paperipussit, Groovy Magnets magneettiset tapetit sekä Saanan ja Ollin tyynyt ja julisteet. Nuo magneettiset tapetit herättivät oman mielenkiinnon, toivottavasti näihin pääsee tutustumaan torilla.

Valkoinen_lautturi Valkoinen_lautturi

Valkoinen_lautturi04 Valkoinen_lautturi

Kuvat: www.valkoinenlautturi.fi

 

Irina K on seinäjokinen graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Hänen kuvituksiinsa pääsee nettisivujen lisäksi tutustumaan myös Facebookin ja Instagramin kautta. Itse ihastuin näihin suloisiin eläinprintteihin, jotka sopisivat kivasti lastenhuoneeseen.

irinak_02 irinak_01 irinak_03 irinak_04

Kuvat: Irina K Design

 

Down to Size valmistaa reppuja, laukkuja sekä sisustustuotteita poistotekstiileistä. Itseäni kiinnostaa eniten tuo sisustuspuoli, ja räsymatot mieleen tuovat tyynyt ja korit ovat kyllä kivan näköisiä. Mielenkiinnolla lähden tutustumaan näihin rouheisiin kierrätetyistä tekstiileistä valmistettuihin esineisiin.

downtosize_02 downtosize_01

Kuvat: Down to Size

 

Omana Design on Tamperelainen, kahden naisen perustama yritys, jonka valikoimista löytyy mm. valaisimia sekä koruja. Industrialista tyyliä, metallin hohtoa ja timanttisia muotoja. Kyllä, nämä kauniit valaisimet sekä Salamatkustaja kaulakoru näyttävät todella hyviltä.

omana_01 omana_02 (kopio) omana_04 omana_03

Kuvat: Omana.fi

 

Aapisteen tuotteet ovat Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja, ja  ne tehdään käsin painamalla. Riikka Kaartilanmäen tuotemerkin tekstiilit valmistetaan pellavasta, joka itseäni miellyttää materiaalina todella paljon. Luonnollinen, mukavan tuntuinen ja helppohoitoinen kangas sopii kyllä hyvin niin keittiöpyyhkeisiin kuin tyynyihinkin. Aapisteeltä on ilmestynyt juuri uusi mallisto, joka on esillä Designtorilla. Itse tykkäsin metsäkissatyynyistä sekä  mustikkakukkokeittiöpyyhkeistä sekä -patalapuista. Ja tyynyfriikkinä myös aikaisempien mallistojen tyynyt tekivät minuun myös vaikutuksen. Riikan tavoitteena on luoda tekstiilejä niin moderneihin kuin perinteisiinkin koteihin, ja tässä hän on mielestäni onnistunut erittäin hyvin.

metsäkissa_tyynyt mustikkakukko_pyyhkeet mustikkakukko_patalaput

aapiste_ursa04_hiresaapiste_kehra02_hiresaapiste_airo02_hires

Kuvat: Aapiste , Kuvaaja Maija Astikainen

 

Näihin seitsemään sekä kymmeniin muihin merkkeihin ja henkilöihin niiden takana pääsee siis tutustumaan lauantaina 21.5 klo 10-16 Kankaan paperitehtaan vanhassa pergamenttihallissa.

Kuvat: Valkoinen lautturi,Irina K DesignDown to Size, Omana Design, Aapiste sekä Jyväskylän Designtori.

 

Kommentit

  • Hanna | skandilinjalla

    Hyviä vinkkejä, kiitos! Itselläni olisi samat suunnitelmat viikonlopuksi, voi kun kelit vielä suosisi 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.